Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Annan klassresa!

Skrivet av C-star
Såg någon nedanför som också berörde ämnet och min fråga är om det är någon här som vet vart man vänder sig för att hitta en lämplig fond där man kan få ett litet bidrag till klass resa.
Barnen sålde lite bakverk förra året, men det handlar ju " bara" om 1500 kr som de fick in.....
Rektorn på våran skola har nämligen anammat att inget föräldrastödda pengar får bekosta barnens resa eftersom svensk skola är avgiftsfri så ska också alla barn ha samma möjligheter.
Och då föll min tanke på _fonder_ eftersom jag vet att i min sons klass för 2 år sedan ordnade med någon fond som sköt till för att de skulle kunna åka på skolresa. Hon som sökte fonden finns inte längrer kvar och ingen hade hennes nya adress, så jag kan inte fråga henne!

MKT tacksam för om någon har ett litet svar!
Svar på tråden: Annan klassresa!

OK

Kan ni inte göra NÅGONTING alltså? Inte sälja bakverk, pins, majblommor, ordna loppisar...
Skrivet av    Helena

Förut tror jag det fanns

en bok på bibblan om alla fonder som finns att söka hjälp i (eller för att stödja). Kolla där om det fortfarande finns en sån bok.
Skrivet av    annis

svaret är till C-star *imt*

d
Skrivet av    annis

leta på

www.svenskainstitutet.se www.skolverket.se mvh
Skrivet av    po

Jo

barnen _har_ sålt bakverk som jag skrev ovan . De har också varit med på loppis här på orten. Men eftersom de ska ha ihop ca 10 000 kr så krävs det lite mer hjälp. Förra året då det var en annan rektor och det inte fanns det här med föräldrastödda pengar, satte vi in 400:- per barn och år på ett klasskonto(barnen hjälpte till hemma med krattning och dyl), men eftersom det som jag skrev inte får vara en föräldrastödd resa, måste barnen själva skrapa ihop pengarna och på loppis och bakverk har de sammanlagt fått ihop 2500 kr. Då känns det _mkt_ långt och trögt för barnen till målet.Resan bär av nästa år i slutet av aug.Skall betalas innan årsskiftet.Det hade vi klarat om barnen fått fortsätta få en peng i månaden hemifrån mot att de gjorde lite sysslor. Det trista med vår inättning av pengarna är att ca hälften av barnens föräldrar har satt in pengar medans hälften inte har satt in. Och nu får vi inte sätta in mer pengar pga skollagen som rektorn har anammat! Numera är detta konto ett öppet konto och tillhör _alla_ i klassen oavsett om man har betalat eller ej, eftersom det inte får finnas ett konto som varje förälder sätter in en peng rörande sitt eget barn, blir de insatta pengarna tilldelade _alla_ barn i klassen. Tanken från början var att var och en skulle sätta in samma summa. Jag frågade inte om fond för att barnen inte skall göra _någonting_ själva, det gör de och det vill de, men det behövs ett litet extra tillskott för att de ska klara av det och eftersom det inte får förekomma som jag sa föräldrastödda pengar var min tanke att få en liten del av en fond eller stiftelse för att kunna klara av hela betalningen, inte för att barnen skall åka snålskjuts och curlas fram.....
Skrivet av    C-star

Ja, jag

fick höra det av en annan förälder i en klass i dag! Men tusentack för tipset ändå!!! *springer till Bibblan* *flås* :-)
Skrivet av    C-star

Tack!

Tar vägen förbi på väg till bibblan!! :-)
Skrivet av    C-star

Sorry om du missuppfattade mig

Vad jag ville fråga var snarare om barnen FICK lov att göra något själva för pengar - jag har nämligen hört om en klass på ena ungens skola där läraren klart och tydligt sagt ifrån redan på första föräldramötet att det INTE skulle bli någon klassresa i sexan för ungarna FICK INTE lov att göra något för att samla in pengar. Så menade jag. Har ni kollat upp kakförsäljning, alltså kakburkar? Om ni beställer från till exempel www.kakservice.se och säljer 350 burkar (12-15 per unge beroende på hur många barn det finns i klassen ) så tjänar ni över 6000:-! Man betalar först 30 dagar efter leverans och bara för sålda burkar - resten returneras. Kan vara värt ett försök, inte sant? Lycka till!
Skrivet av    Helena

Sociala samfonder

Vi kan söka pengar ur kommunens sociala samfonder. Vet inte om dessa finns i alla kommuner, men vi brukar få så att det räcker till bussarna för att ta hela skolan på utflykt en gång om året. Dessutom får ofta enskilda klasser, det brukar vara ca 1500kr. Pengaran är specificerade till det man ansökte för.
Skrivet av    Sofia*

I föräldrars regi

Det stämmer att skolorna inte får samla in pengar till resor, men resorna kan ju göras i föräldrarnas regi! Då kan man ju sälja kakor, samla pengar eller vad man vill. Så gör min klass iallafall. Men då måste det förstås till lite driftiga föräldrar.
Skrivet av    Lärare

Kyrkan

Hör med Svenska kyrkan där ni bor. Där finns ofta fonder. Lycka till!
Skrivet av    Hello