Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hasch och marijuana... (även på missbruk)

Skrivet av Orolig mamma
Min son på 16 år blev igår hämtad av polisen då han var i skolan. Allt skedde mycket diskret vilket jag är tacksam över.

Han och hans 2 andra kompisar hade varit i Köpenhamn (Christiania) i lördags, köpt haschpipor samt hasch och marijuana. Nu är det någon som gjort en polisanmälan mot killarna, vilket jag tycker är absolut det rätta.

Detta kom som en stor chock för mig! Vi har inte haft en aning om vad som skett. Han säger att han endast rökt 4 ggr, första gången var i somras.

Fick prata med polisen som förhört killarna, samt de andra föräldrarna. Alla är lika överens om vilka regler som gäller, dvs utegångsförbud på obestämd tid, inte ha hand om sina studiebidrag, vår son ska få 100 kr på måndag morgon, så får han hushålla med den under veckan.
Polisen sa också att vår son var den som verkade mest ångerfull över vad som skett. De andra pojkarna hade varit kaxiga och ryckt på axlarna.

Vad gör man? Kan jag lita på honom då han säger att han "bara" rökt 4 ggr?
Vad händer med hans körkortsintyg? Han tänkte ansöka om det innan årsskiftet. Får han ngn slags anmärkning som kan hindra honom i vägen till körkortet?
Jobb söker han också, kvällar och helger. Syns det någonstans att han suttit häktad?
Hur gör vi med hans 2 kompisar? Det är ju svårt att förbjuda honom att vara med dom. Nu har han visserligen utegångsförbud men det kan man ju inte ha i all evighet.

Tar tacksam emot alla svar!
Svar på tråden: Hasch och marijuana... (även på missbruk)

Drogtest....

Jag hade tagit honom till en läkare och drogtestat honom, dom kan se hur länge han drogat... Sen kan ni få hjälp utifrån vad proverna visar.. Försök att göra nåt för att hjälpa alla tre, prata med varandra ni föräldrar... Lycka till...
Skrivet av    Ester