Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Näe, jag gillade inte Kalle och Choklad..*spoiler*

Skrivet av Mrs Snape
Jag tyckte bara att den var lite sisådär. Kanske för att jag verkligen har älskat boken och blev extremt besviken på Depps och Burtons tolkning. Filmen blev typisk Burtonsk/Deppsk sådär lite kuslig obehaglig och kufisk. Jag tyckte att boken hade en mycket positivare känsla, och Willy Wonka är ju riktigt trevlig i boken. Han vet visst vad medkänsla är och varnar de "stygga" barnen hela tiden så att det inte skall gå illa för dem. Och slutet i boken är ju inte alls som i filmen att han ber Kalle lämna sin familj. Det kommer ju aldrig på tal, utan Kalle får fabriken och får ekonomisk hjälp så hans familj skall slippa svälta. Plus att jag saknar den "vackra" fabriken som jag tycker finns i boken.

Såg den med min dotter som inte tyckte om den heller (5år) utan sa "Willy Wonka var ju dum i filmen. Vad konstigt!"

Nåja, ser fram emot "The Corpse Bride" av Burton i stället. Det är nog mer hans genre och kan bli riktigt bra tror jag...
Svar på tråden: Näe, jag gillade inte Kalle och Choklad..*spoiler*

Fast...

om han bara hållt sig till det som står i boken skulle det ju varit meningslöst att filmatisera den tycker jag. Tillför man inget nytt kan man lika gärna låta bli. Jag tycker det var en fantastisk film, en av hans absolut bästa!
Skrivet av    Emma - mer glitter!

Varför skulle det ha varit meningslöst?

Det fattar jag verkligen inte. Det är väl väldigt intressant att se en bra historia filmatiserad? Man kan väl tillföra något nytt utan att ändra själva kärnan i historien? Sagan om Ringen filmerna tycker jag blev väldigt bra ändrade, lite mer Arwen och lite annat smått och gott gjorde då rakt ingenting. Men om Peter Jackson hade gjort Gollum snäll som en påskhare, glatt sjungandes och lallandes, Hobernas vän som visar vägen till Domedagsberget med ett leende och inte alls bryr sig om sin ring, hade jag tyckt att något fattats.
Skrivet av    Mrs Snape

höpp höpp höpp

nu ska vi inte förivra oss. Han gjorde ju JÄTTEMÅNGA dåliga ändringar som drev mig till vansinne. Ju. :-P Jag håller med om att Wonka kanske var väl elak, men jag gillade filmen som helhet. Wonka är ju inte genomgod i boken heller, utan rätt självisk. Undrar varför han inte tyckte att originalhistorien höll...
Skrivet av    bani

Okej då jag håller med dig faktiskt

Ja ja, jag håller med om att jag var lite snabb med Sagan om Ringen ändringarna. Fast jag tyckte inte att det blev SÅ dåligt som du tycker. :D Och ändringarna där skyller jag lite på att böckerna är så lååååånga. Lite mindre sånger och poemer gjorde det bättre för mig, ha ha ha! Jag hatade inte Kalle och Choklad fabriken, den gick att se på helt klart. Men den levde INTE upp till mina förväntningar och den kändes inte alls som Kalle som jag minns och älskar ( och godiset, mer godisbeskrivningar för Guds skull *dreglar*) Jag gillar att se orginalhistorien på film när den görs efter en bok helt enkelt. Mer fantastisk fabrik och fantastiskt godis tack! Men som sagt, \"The Corpse Bride\" är säkert jättebra. Det är verkligen Burtons och Depps genre.
Skrivet av    Mrs Snape

jag såg den

igår och tyckte också att den var fantastisk! *tokgillade*
Skrivet av    Lindisen

Artiklar från Familjeliv