Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur många läxor i 1:an och 2:an per vecka?

Skrivet av Artepa
Hej!
Jag har en liten fråga om antalet läxor i ettan och tvåan. Personligen tycker inte jag att det borde vara någon läxa i ettan kanske någon i tvåan, så att få tre som min son fick redan i ettan tycker jag är på tok för många. Det är två läsläxor och en sida matte. De får läxan ena dagen och ska lämna in den dagen därpå.

Vilket upplägg har era barns skolor använt sig av?
Svar på tråden: Hur många läxor i 1:an och 2:an per vecka?

Aldrig läxor från ena dagen till den andra

Våra söner hade ungefär 1 läxa i veckan i 1:an och 2 i 2:an. Läxorna var ofta från fredag till fredag eller måndag-fredag, aldrig från ena dagen till den andra. Redan i den här åldern har ju många aktiviteter på kvällarna, så man kan behöva ha några dagar på sig för läxorna.
Skrivet av    ullen61

Mina barn har!

Jag har en kille i 2:an han har lite skrivläxa och sen har han lite matte.Men han har en hel vecka på sig att göra detta.Men oftast har han gjort all läxa samma dag som han har fått läxan.Han får den på fredagar. Dottern som går i 1:an har en skrivläxa/målarläxa och så är det att läsa i läseboken.Detta har hon må-fre på sig att göra. Hon gör också läxan samma dag men läser en stund varje dag i läseboken. Detta tycker jag är lite, med tanke på att skolan kräver mer av en ju större man är.Dock är de ju inte så stora men de är lika bra att veta från början vad som gäller tycker jag! Din kille borde få flera dagar på sig att göra all läxa!Sen vet jag inte hur din son är i skolan.Har han de svårt och tycker de jobbigt kanske han borde få fler dagar på sig.De krävs ju en hel del av en att läxan skall vara färdig och att man skall kunna läxan till dagen efter.
Skrivet av    Catta +4barn

Just detta..

att de får läxa från en dag till en annan har jag reagerat på. Jag förstår inte riktigt hur lärarna resonerar när de ger så kort varsel. Som du beskriver att dina barn har det önskar jag att mina barn hade det. Jag har föreslagit detta för min yngsta killes lärare och hon blev fruktansvärt irriterad och svarade mig bland annat att på detta sätt har hon gjort i så många år (hon är i 50 års åldersn) och det är inga som har klagat. Vilket förtroende får man för en sådan lärare. Inte mycket ! Tack för svaret!
Skrivet av    Artepa

Tack för svaret!

Tack för svaret. Jag skriver mina fortsatta funderingar kring läxor i svaret till Ullen 61. Tack igen!
Skrivet av    Artepa