Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

hemspråk

Skrivet av Elisabeth
Sonen, 6 år, har äntligen blivit kallad till hemspråksundervisning. Denna skall dock äga rum i en skola en bra bit från den skolan han går i normalt. Nu visar det sig att det är 6 lågstadiebarn från "vår" skola i gruppen. Alla har dock anmält sig nu i dagarna. Ingen av oss har fått info om hur anmälning etc skall gå till från skolan. Våra barn får därför hoppa i denna redan påbörjade grupp.
Är det ngn som vet vilka regler som gäller för hemspråk. Kan vi begära undervisning på egna skolan?
Är det föräldrarnas eller skolans ansvar att förflytta barnen till den anda skolan. Hemspråksundervsiningen är mellan 15.30-16.50, dvs med start under min arbetstid. Är naturligtvis tacksam för att han får den här möjligheten. Idag tar jag komptid, men undrar vilka regler som gäller innan jag ev. talar med rektorn.
Svar på tråden: hemspråk

Jag tror...

...inte att hemspråksundervisningen har med skolan att göra, utan att det är kommunen som anordnar det, så jag tror att det ligger på ert ansvar, fast jag är inte 100% säker.
Skrivet av    Nickisa

Ring kommunen och

fråga efter hemspråkssamordnaren. Hemspråken har en egen skola och en egen rektor och egen ekonomi och kan mycket väl ha undervisning på andra skolor och på arbetstider...men ring och kolla tycker jag.
Skrivet av    -Selma-

tack

Jag kommer nu att vara med honom ett tag framöver. Märkte att han behövde den inskolningen. Kommer att ta kontakt med skolan och samordare som ni tipsat. Får se hur långt jag kommer.
Skrivet av    Elisabeth

hmm

Konstigt att ni behöver ha hemvisning i annan skola. Vår son blev beviljad hemspråk på dagis och då bodde vi på ett ställe typ 25 min utanför stan . Vi var dom enda med arabiska som hemspråk2 men han fick en lärarinna som kom ända ut till hans dagis.
Skrivet av    Sus