Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vad göra?????

Skrivet av sara med 4:e på väg
Jag har 2 pojkar och en flicka som jag låter leka med precis det de vill med. (alltså pojkarna har dockor också och tösen har bilar och dyl.) Jag försöker klä dem "könslösa" alltså killarna kan ha röda kläder osv. Hur skall man göra när dagiset och andra vuxna börjar reagera på hur pojkarna kan ha målade naglar ( de ser ju mig måla och min dotter vill också ha målade naglar) skall jag då neka dom det bara för de är pojkar??? Jag tycker att det är sjukt, vill de ha målade naglar skall de väl ändå få ha det. Vad blir det för skada om man gör det??? Ingen vad jag vet. Allvarligt hur skall man bemöta detta på bästa möjliga sätt????? Utan att resa ragg
Svar på tråden: Vad göra?????

Får du verkligen kommentarer

eller är det bara som det känns? Jag tycker man kan köra på och gärna prata lite om att det är så man vill ha det också. En gång bad t ex en dagisfröken om ursäkt för att sonen fått ett par rosa/oranga tights som reservkläder, \"men han verkar inte bry sig\". Han har gått i rosa kjol hela sommaren, svarade jag, så det spelar absolut ingen roll.
Skrivet av    seven

inte ensam

Hej:) Jag har en dotter på 4 år och sen en son som är 3, han ser ju mamma o syster måla naglarna som du säger, så en dag skulle han ha knall rött nagellack, ingen som kommenterade. Däremot om någon gjort, så hade jag försökt förklara hur det är. Och dessutom så har ingen annan med att göra hur du väljer att uppfostra dina barn. Du är inte ensam. Lycka till:)
Skrivet av    SIBELIM

När jag har målat naglarna...

... på min son eftersom han ville vara lika som syrran, sa jag bara till de som tittade på dagis \"Titta så fina naglar Casper har idag!\" Det var fler barn som ville ha målade naglar den dagen *s*
Skrivet av    Trillian m Saga99, Casper02 och Marcus04

Jag tycker det är jättevanligt..

... att man ser pojkar upp till 3-4 år som har målade naglar. Efter den åldern är det väl inte lika vanligt, men det förekommer. Klart att de också vill ha naglar i häfitga färger! SJÄLVKLART ska du inte neka dem att måla naglarna! Tids nog kommer de styras av en massa oskrivna regler, du behöver inte skynda på det. Låt dem njuta så länge det går. Om någon kommenterar, så säg glatt: \"Ja, visst är han fin! Han älskar målade naglar!\" Låt dem inte förstöra deras glädje.
Skrivet av    Nissa, R-02 och M-04

Bra kommentar! IMT

.
Skrivet av    Pepparkakan med 3 grabbar

När det gäller målade naglar

smink så är min åsikt att sådant kan man ha hemma, oavsett om man är pojke eller flicka, men inte annars, jag tycker det inte är så fint med målade naglar på små barn. Min son hittade mitt nagelack och började måla tånaglarna (som mamma brukar göra) när han var två, jag tog bort under tiden jag sa att det var mammas och inga barnsaker
Skrivet av    Mamma Erik

håller med!

Jag skulle inte uppmuntra en flicka helller att måla naglar eller sminka sig Nu gör jag ju det ytterst sällan själv... så det är ju liten riskt att de skulle vilja göra det för att mamma gör det! Har kanske haft målade naglar 3 gånger i livet!
Skrivet av    sjölejon

hur

menar du \"vad ska du göra?\" Det finns inget att göra om du har som mål att göra dina barn könlösa som du beskriver - du måste bara vara konsekvent och inte tveka. Då brister ju din avsikt att ha två könlöst klädda barn och du avgör ju om de ska ha få ha nagellack eller ej. Det låter på dig som att du vacklar lite i din egen övertygelse och det märker ju de andra föräldrarna. Stå på dig, låt dem ha nagellack och smycken och röda kläder - men förklara inte med annat än att dina barn valt att ha det just så och att det är något du vill låta dem göra. Då får du säkert fler föräldrar med dig.
Skrivet av    Tova

vad jag menade...

var att hur skall man bemöta prsoner som tycker att det är fel. Jag står för det jag tycer är rätt. Och vad det gäller nagelack så är ju det en harmlös grej, om de ser mig måla tånaglarna och de vill ha målade tånaglar också kan jag inte förstå det farliga i det hela.( det var några som tyckte att man skulle låta bli) Och som vi disskuterade på våran yngste sons dagis om färger på barn tyckte de flesta att rosa kan man ju inte ha på pojkar, då la jag till varför??? vuxna män har ju skjortor och tröjor som är rosa så varför går det inte på pojkar????? ok nu finns det inte så mycket rosa som man kan köpa till pojkar men mina pojkar har mörkt brunt fint hår och är jätte fina i sådana klara färger.
Skrivet av    sara med 4:e på väg

Håller inte med...

Jag tycker inte att det är fel att ha nagellack på pojkar, Jag är nagelspecialist och arbetar med dem på fritiden. Jag tror att det kan bero värderingar man har. Dock håller jag med dig om att barn ej bör måla naglarna utan lov. Det är upp till var och en\"! Känner att det blir svamligt och jag inte hittar de rätta orden!
Skrivet av    Tinkerbell

Bemöt det inte

bara le. I somras satt mina två döttrar och en pojkkompis på rad på altanen och vi målade naglarna på allesammans. Klart han är lika nyfiken och förtjust som töserna!
Skrivet av    Illan

Artiklar från Familjeliv