Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

vi har haft en låååång inskolning...

Skrivet av mamma
Vår inskolning tog sex veckor, med min blyga 4 åring. Vi har tagit det succesivt ökat på utmaningen, berättat i förväg att nästa gång går jag iväg si o så... - jag ville att hon skulle få bli trygg i situaitionen innan jag helt släpper. Hon är fortfarande lite osäker och litar inte helt på att jag ska komma tillbaka och jag måste stanna en stund på morgonen för att hjälpa henne att komma in i leken o när jag kommer tillbaka skjuter hon ifrån sig mig lite - kan bli arg för då känner hon att :"nu har jag klarat mig utan dig, varför kommer du här och stör".
Vet inte om jag tolkat alla signaler rätt - kanske är alla barn så här . jag är ialla fall glad att går vänta ut barnen utan hysteriska seperationsgråt.
Svar på tråden: vi har haft en låååång inskolning...

Hej

Jag håller på att skola in min snart fyraåriga dotter. Vi är inne på dag 11 idag och fröken vill att jag lämnar snabbt fast hon är lessen. Det känns helt fel. Hon menar att hon lär sig att manipulera situationen så att jag aldrig kan gå ifrån annars. Men så har det inte varit för er? Det skulle vara kul att byta lite erfarenheter, eftersom det är så ovanligt att så stora barn inskolas.
Skrivet av    A-C

Artiklar från Familjeliv