Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Kan man?

Skrivet av Mo
Har klåda och det luktar illa i underlivet, kan man använda pevaryl eller något liknande (vet ej vad dom heter) för att se om det hjälper?

Farligt att använda sånt om man inte har svamp?
Svar på tråden: Kan man?

Det är väl inte farligt..

..om man tål pevaryl, men högst onödigt tycker jag då man bör gå till en gynekolog för att få diagnos på ev svamp fastställd innan man börjar behandla sig själv. Första gången man har svamp eller misstänker att man har det skall man se till att få det fastställt, efter det känner man igen symptomen och kan behandla sig själv. Det kan ju vara något annat och då är det dumt att börja laborera ensam med krämer hemma. Lycka till.
Skrivet av    -Emla-

Men av svamp

...luktar det väl inte illa?? Då låter det som om du skulle ha någon annan sorts infektion. Har man svamp har man vita tjocka flytningar, som keso. Jag brukar stoppa in ett finger för att kolla, om det sitter vita saker på det när man tar ut det har man svamp...
Skrivet av    Pia

behöver inte stämma

svamp ger inte alltid det symptomet. (\"keso-flytningar\" alltså.)
Skrivet av    bigmouth med edith

Svamp luktar ej

Inte är det farligt att använda Pevaryl om man ej har svamp, men luktar det illa låter det som någon annan typ av infektion. Har själv haft bakteriell vaginos en gång, det luktade (ursäkta) rutten fisk och flytningarna var gråaktiga och rikliga. Ett vagitorium fick jag av gyn, sen var jag bra. Kolla upp tycker jag, om det fortsätter lukta illa.
Skrivet av    RF

Svamp lucktar visst, enligt

gynekologerna på veneriska. Som jag gått hos sen jag var 16 år pga återkommande svamp infektioner och nu är jag 30+ så det är ju några år och dom borde ju veta!
Skrivet av    Anonym

Jodå det gör det

men kanske inte så mycket.
Skrivet av    Anna

Böjer mig för expertisen! :0)

Har aldrig känt svamplukten själv dock. Men visst luktar b. vaginos värre ändå?!
Skrivet av    RF

Artiklar från Familjeliv