Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ibland är det skönt att bo här!

Skrivet av Linda med AoO
Eller..oftast faktiskt-men även som hemmamamma ;-). Vi bor ju i Schweiz och här är det fullkomligt 100% accepterat och erkänt att vara hemma. Baksidan är ju att det inte finns nagon FP (ja..12veckor-sa dagisen tar in barn fran 8veckors alder)men jag tänker inte ga in pa det politiska/skatterättsliga/sociala välfärd osv. Saken är den att dagis är inte subventionerat sa de flesta förlorar inte pa att vara hemma(man skattar dessutom mindre om familjen har en inkomst).

Hursomhelst-här finns det alltid kompisar hemma pa eftermiddagarna. När barnen är 3ar kan de börja Spielgruppe(oftas typ 2 timmar per dag tva dagar/vecka)där de är utan föräldrar. I alla blanketter etc finns det alltid en ruta för "Hausfrau",inte som i Sverige där jag alltid far kryssa i "Annat"(eftersom jag inte var ledig med FP,inte arbetssökande,inte sjukskriven). När vi var och hämtade var nya bil häromdagen sa skulle vi fylla i en del papper och bla skulle yrke anges. Jag sade till den slipade bilföräljaren(är de släkt med varandra allihopa*s*)att jag är hemma med barnen. Da sade han direkt:- Det har ett stort värde!. Det är sa skönt att inte behöva förklara sig,försvara sig osv.

Samtidigt har jag en kompis här som jobbar och det är ocksa accepterat av alla-kanske inte minst eftersom de som inte använder dagis inte betalar för det,och de som jobbar betalar inte heller för att andra ska vara hemma(eftersom skatterna är sa laga och istället far man betala för det man använder). Under tva ar här har diskussionen jobba/vara hemma aldrig kommit upp bland nagra av de jag känner och det är sa skönt. Det är lite mer "var och en gör vad de tycker är bäst-mentalitet".

Hoppas ni alla har en toppendag. Jag har just haft en fotograf här i 2 timmar som har fotat killarna när de leker - vi behöver fin konst till vardagsrummet :-D. Ikväll ska jag tvätta och packa-pa lördag aker vi till Mallorca en vecka. Ska bli sa skönt!

Ha det jättebra alla kämpande hemmaföräldrar-och alla ni andra som orkade läsa ända hit!

Linda
Svar på tråden: Ibland är det skönt att bo här!

Åh så underbart det låter !!

Du får gärna berätta mer o hur det ät att leva i Schweiz vs Sverige ! Tänk att det uppfattas som helt normalt att vara hemma hos sina barn och inte som här i Sverige där man anses \"konstig \".
Skrivet av    lalle

Jag hâller med dig, Linda

Hej förresten :-) Visst är det skönt att barnen har en massa lekkamrater som de spontant kan träffa ute. Det är lätt att leka med \"vem som helst\" utan sâ mycket planering. Jag skulle vilja se fler barn pâ lekplatserna och i parkerna i Sverige!
Skrivet av    Anna Malaga

Artiklar från Familjeliv