Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

behöver stöd!

Skrivet av Anni
hej.
jag är ettbarnsmamma till en underbar tjej på 3år. Funderar nu på att skaffa nr2,mannen hemma är också villig men är rädd för att vi kommer ha det knapert.
Jag jobbar halvtid(ofrivilligt)och får en dålig mammapenning,mannen tjänar väldigt bra dock. Men vi bor i en trea på 80m2, jag är inte så orolig för plats men för pengarna. Vi vill verkligen skaffa ett syskon till vår dotter som kommer att bli en jätte go storasyster.
Är det någon mer här inne som har det knapert o som bor trångt? Vore tacksam över svar.
Svar på tråden: behöver stöd!

Hej!

Vi har inte alls resonerat ekonomiskt när vi pratat om barn. Första kom oplanerat, andra kom nästan så tätt som vi önskat och så tredje i magen är ett kärleksbarn vi knappt hann önska innan det blev till! Vi känner oss oerhört lyckligt lottade men visst känns det tufft ekonomiskt. Jag studerar (jobbade tidigare och har mkt bra sgi), min man jobbar heltid. Och ja, barnen blir dyrare och dyrare man jag tror att man kan hitta sätt att klara det på. Gör smarta klädinköp, tro inte att man \"måste\" bo stort och flytta till hus, det är oerhört skönt att ha förutsägbara utgifter och bo i lgh tycker vi. Vi bodde trångt men funktionellt tills vår yngsta var nästan ett år, 60 kvadrat och det gick utmärkt. Förenkla vardagen och inse att barn ger mer glädje än pengar! Lycka till i beslutsfattandet... Det jobbiga för er är ju att du har dålig fp, kanske kan din man ta ut flest dagar
Skrivet av    A

Hej

Av flera anledningar var jag hemma när barnen var små. Under 7 år levde vi på en inkomst. Totalt inflöde på ca 25 000 före skatt). Det var knapert men det gick, inte minst eftersom jag var hemma och hade tid att handla och laga mat och baka och sådant som drar ner på kostnaderna. Vi har ärvt myck kläder från barnens kusiner,det har gjort väldigt mycket. Reor och begagnataffärer gör sitt till. Dessutom kostar tvååan inte så mycket jämfört med ettan eftersom det mesta redan finns i hemmet. Låt inte ekonomin styra era liv, så viktiga är inte pengar!
Skrivet av    Sofia*

tack!

tack för era svar, för oss är pengar inte det viktigaste,det viktigaste är att vara en lycklig familj.Men släkten runt omkring oss för dem är pengar så himla viktiga o jag är mest orolig över vad de kommer att säga nu när nr2 kommer. Men pengar gör ingen lyckligare o vi har som sagt det mesta av lilltösens grejer, så det känns skönt o sedan så har jag ju 1år och lite till på mig att skaffa ett heltidsarbete om det skulle behövas....... det finns som sagt lösningar på allt, längtar så himla mycket till att få ge lilltjejen ett litet syskon och få en till familjemedlem. kram på er!
Skrivet av    Anni

förstår dig

Hej. Har en son på 9 månader och jag vill oxå ha ett syskon till honom men det är samma för mig och jag tjänar dåligt på mitt jobb som tidningsdistibutör. får lite i föräldrapenning... som tur är så tjänar killen dubbelt så mycket som mig men frågan är om man kommer ha råd... Vi bor oxå i en 3:A fast på 89 kvm. skönt med plats men hur ska man få det att gå runt i så fall när man redan har det knapert...? Kramar
Skrivet av    M

Det viktigaste är att..

ha tid för sina barn. Barnen bryr sig kanske inte om det ekonomiska när de är små men tyvärr kan det vara viktig faktor när det bli större.
Skrivet av    Cicci

En till..

vi är i samma sits här (hyra 6.500, en inkomst 24.000 + ett barn och ett påväg) och jag tror faktiskt inte att det blir några problem om man försöker planera lite. Ett barn som är välkommet och önskat är så oerhört mkt viktigare än ekonomin, självklart måste man ju ha pengar att kunna försörja sig men det tror jag ni har. Lycka till!!!
Skrivet av    Nina

vi

har det förstås inte knapert, men bor trångt. tre barn i en trea på 81 kvadrat. men letar hus, annars så skulle vi hyra en större... lycka till med ett ev. syskon
Skrivet av    Petra med 3

Jo

vi har det väl inte trångt men ekonomin... tja det är en helt annat bit. Om vi jobbar heltid båda två får vi in ca 33.000 före skatt. Nu har vi levt på en lön på 16.500 o mammapeng från likadan lön i snart 3 år. Vi har valt att prioritera boendet o flyttade till en ort med billigare huspriser. Vi har 2 barn o visst att vi kan få välja att kanske köpa 3 lite mjölk istf 10 i slutet av månaden. Men det går!!! Skulle nog inte vara orolig för ekonomin om mannen tjänar bra!
Skrivet av    Nicky

Artiklar från Familjeliv