Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur göra vid bajsning??

Skrivet av Annika med V-03 och L-03
Min dotter, 2.5 år har bestämt sig för att sluta med blöja. Hon bestämde sig när vi hade umgåtts med en kompis vars 3-åring var torr.
Och hon är kätteduktig när hon ska kissa. Vi har pottan framme och så säger hon bara till när hon kissat!
Men det funkar inte när hon ska bajsa... Oftast går hon undan och bajsar i trosorna, vilket inte känns så lyckat.
Hon har hittills inte bajsat på potta eller toaletten nån gång.
Jag försöker prata med henne att hon ska säga till när hon vill bajsa så att hon kan få sitta ifred eller ta på sig blöja. Men hon säger bara nej och skrattar (2-års trots :-) )
Eftersom hon inte ger något tecken på när det är dags, vet jag inte vad jag ska göra!!!
Någon som har några tips eller ideer??
Svar på tråden: Hur göra vid bajsning??

känner igen!!

Min dotter blev ca 2 år o 3 månader slutade hon helt med blöja men innan hon slutade helt då var det turen att vi hade sommar då kunde hon ha trosor på sig och försöka kissa på potta osv, lätt att lära henne att kissa på potta eller toa, men bajset, svårt, det tog tid innan för hon vägrade att bajsa på potta, hon säger till att hon ville ha blöja då springer hon och gömmer sig o skita lite.. det får jag låta henne göra det för jag vill inte skynda på henne. Det får ta tid tills hon är redo. Men vid nätter slutade hon när hon var 2 år o 6 månader ungefär, oftast är hon torr på nätter innan hon slutat helt, men bajsblöja fortfarande, jag pressade inte utan visar att där finns potta osv. Det tog ganska lite tid innan hon börjar förstå, då var hon 2 år 6-7 månader alltså bajs på potta, många gånger har hon gjort så berömmer jag henne genom att sjunga o dansar så hon kände så stolt.. Pressa inte utan uppmuntra och berömmer barnet..
Skrivet av    undrande mamma

Fråg om hon

vill ha blöja när hon skall bajsa...vår son bad om blöja och gick å ställde sig bakom fåtöljen :=)
Skrivet av    Annette

Vår son

har fortfarande blöja (Han är 4 år) när han ska bajsa. Han går in i sitt rum (Tänk doften där inne innan han är klar). Sedan kommer han ut och säger till när han är klar.
Skrivet av    Jess

.......*skrattar och minns*..........imt

.
Skrivet av    Annette m Malte & Greta