Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vad händer med SGI när barnet fyller 2 år?

Skrivet av Elsa
Min dotter fyller två år nästa vecka. När hon fyllde ett år började jag ta ut 5 dagar fp/ veckan för att behålla SGI. (Innan det tog jag ut 2-3 dgr/vecka, för att spara för framtiden.) När min dotter var ca 17 månader började jag arbeta 50% och ta fp resterande 50% för att behålla SGI, och gör så fortfarande.

Men vad gäller när hon fyller två år. Den informationen lyckas jag inte hitta på föräkringskassans hemsida.

Någon nämnde att jag inte kan behålla SGI efter mitt barns tvåårsdag. Stämmer det? Jag hoppas på att bli gravid inom kort och har då tänkt att fortsätta jobba 50% och ta ut 50% f-penning fram till tidigast 6 mån före beräknad förlossningsdag. Detta för att behålla SGI och få ut maximal föräldrapenning även nästa gång. Kan jag alltså inte göra så?

Jag är mycket tacksam för svar!

Mvh Elsa


Svar på tråden: Vad händer med SGI när barnet fyller 2 år?

Jag tror inte...

att det händer någonting med din SGI om du fortsätter att arbeta 50% och ta fp 50%. Då behåller du din nuvarande SGI. Men om du blir gravid igen så tror jag att du måste fortsätta fylla upp med fp ända fram till förlossningen för att få samma fp som du har nu. Du är alltså inte SGI-skyddad de sista 6 månaderna av graviditeten eftersom man inte kan ha två skyddade perioder i följd. Jag tror detta stämmer, annars får någon rätta mig!
Skrivet av    Flugan

Så länge

du fortsätter fylla upp till heltid händer ingenting med din SGI.
Skrivet av    AWR

Läs mitt svar ovan

så förstår du var det där med tvåårsdagen kommer ifrån. Men det har alltås ingen betydelse för dig så länge du fyller upp med fp. Om du verkligen är SGI-skyddad de sista sex månaderna av nästa grav. törs jag inte svara stensäkert på. Det _skulle kunna_ vara så att det ser den utfyllnad du gjort som SGI-skydd och man ska tydligen inte kunna ha två SGI-skydd efter varandra, men jag är inte alls säker.
Skrivet av    Kumikameli