Annons:
  Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hjälp-har ont i ena bröstet!

Skrivet av Sanna__b m. Ludvig 030904 och Lova 050918
Jag har ont på insidan av ena bröstet och är livrädd för mjölkstockning. Är det alltid början till det när man får ont? Det är inte särskilt hårt och svullet, det gör bara ont. Jag har ammat från det bröstet nu och försökt tömma så gott det går. Vad kan jag mer göra? Massera, värme? Alla tips mottages tacksamt!

Sanna
Svar
Ja
Om bröstet gör ont är det nog oftast början till mjölkstockning. Men om man är lite medveten kan man häva den innan den blir värre! Amma så ofta du kan, men inte bara från det onda bröstet. Det andra måste ju också få \"tömmas\". Att duscha varmt och samtidigt stryka över bröstet över det onda, innifrån och ut mot bröstvårtan, med lite olja på handen kan hjälpa. Gärna direkt före amning. Håll bröstet varmt så löses stockningen upp lättare. Amma gärna med barnets haka mot det onda stället så tömms just de mjölkgångarna effektivare. Det kan bli lite roliga amningsställningar om det onda sitter tokigt till, kolla gärna www.ammehjelpen.no/infofilmer.asp för inspiration. \"Mor på alle fire\" är särskillt effektiv vid stockningstendenser. Tänk också på att aldrig ha för trång BH eller andra åtsittande kläder om du har lätt att få mjölkstockning! Lycka till!
Skrivet av    Alven
Tack så hemskt mycket! *imt*
-
Skrivet av    Sanna__b m. Ludvig 030904 och Lova 050918
Ipren
Ipren är både antiinflammatoriskt och lindrar smärta. Prova!
Skrivet av    Hanna
isbitar
Hej, det har tycker nog en del later konstigt, men har i Ungern rekommenderas omvaxlande varma duschar med att kyla ner det onda brostet med isbitar. (Annars rekommenderar de ocksa att halla brostet varmt.) Det hande mig bara en gang, men det fungerade.
Skrivet av    sara
Annons:

Faktabank

Artiklar och nyttig information

annons