Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur få ett "system" att fungera...?

Skrivet av Trött och stressad.
Är mamma i en familj med tre barn, yngsta 1 år och äldsta 6 år. Har liten gård med hästar. Både maken och jag är engagerade i djuren och har lika många var men vi har tråkigt lite tid till dem...

Maken jobbar heltid och 5-skift.

För en tid sen hade vi det rätt jobbigt, testade familjeterapi och kom överens om att vi komunicerar rätt dåligt. Vi tyckte båda att terapin inte funkade så värst bra men ok, vi kom iallafall överens om att vi bör planera vår tid bättre för att ha tid för barnen, gården (renovering) och hästarna.

Det är stort och svårt att få detta att fungera. Det positiva är att vi är överens om vad vi måste göra, det svåra att det bara är jag som gör det....

Jag har haft det rätt tufft här hemma sen minstingen föddes. Sköter nästan allt i hemmet + planering för barnen, maten, inköp osv. Har dessutom trädgård och skötsel av tre hästar på min lott. Känner mig rätt slutkörd emellanåt. Han jobbar och är trött han med, jobbar dessutom ute med renovering och hästar när han kommer hem.

Känns som om vi hamnar i en återvändsgränd hela tiden. Vi vill så mycket men hinner så lite. Tänkte att en bra planering kan minska vår stress här hemma. Ett system som båda får ut något av. Familjetid och egen tid. Jättebra säger han men han tar aldrig tag i det.

Jag har kommit med hur många förslag som helst som jag tror kan göra det lättare för oss. Ekonomiska saker, system för att kunna planera vår tid, besparingar osv, osv. Han säger jättebra, det gör vi, låter som en bra idé. Jovisst. Han tar aldrig tag i det. Jag börjar men månad 2 eller 3 kanske jag glömmer det och då är det kört. Då är vi tillbaka i våra gamla hjulspår igen och allt skiter sig, vi hinner inget och mår bara dåligt. Suck! Grejjen är att vi är så himla bra överens när vi väl pratar om det. Vi har samma plan, samma fokus osv. Tänkte ett tag att det kanske inte var så, att han bara sa så för att det skulle låta bra eller för att det var vad han trodde att jag ville höra. Han hävdar motsatsen, att hans engagemang är sant och jag tror honom.

Hur ska vi kunna få något sånt här att fungera? Han ger upp jättelätt. Minsta motgång så suckar han och sätter tummarna i baken. Jag vet att han vill motsatsen men inget blir liksom av. Han ska göra det sen, imorgon.....sen blir det till dagar, veckor och t o m år.

Jag blir mer och mer stressad. Känns som om jag får dra hela lasset och ta honom på ryggen ovanpå allt...

Hjälp! Jag vet inte vad jag ska göra. Kan ju inte leva livet åt honom.....
Svar på tråden: Hur få ett "system" att fungera...?

Fel snack...sorry :o))

*
Skrivet av    Trött och stressad.

Artiklar från Familjeliv