Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Kommentera gärna min att-se-lista

Skrivet av Bea m. V & H
Jag har samlat på mig lite skräck/rysaretitlar som fortfarande är osedda av en eller annan anledning och skulle gärna ta emot lite feedback på vad ni andra tyckt om filmerna. Kan ha smugit sig in någon icke skräck/rysare oxå.

The Desent
Ringu 0: Bâsudei
Ringu 2
Ju-on: The Grudge
The Texas Chain Saw Massacre (1974 och ev. remake)
Jian gui (The eye)
Dog Soldiers
28 Days Later...
Suspiria
Ravenous
Rose Red
Batoru rowaiaru (Battle Royale)
Eraserhead
E tu vivrai nel terrore - L’aldilà (The Beyond)
Haute tension (Swtichblade Romance)
Yeogo goedam II (Memento Mori)
House of 1000 Corpses
The Devil’s Rejects
The Nightmare Before Christmas

Några exempel på filmer jag har gillar själv som referens:
Jacob’s Ladder
Donnie Darko
Silence of the Lamb
Seven
Sleepy Hollow
The sixth Sense
The Shining
Warlock
Candyman
Hellraiser I
Lida
Evil Dead
Svar på tråden: Kommentera gärna min att-se-lista

Inga kommentarer men

har du sett denna sidan? www.filmtipset.se Den är kanon för att få tips om vad du \"bör se\"-baserat på vad andra som tyckt lika som du när det gällt filmer. Dessutom får man en jäkla koll på vad man sett. Lite seg att ladda men det är ju en del info så det kan iaf jag stå ut med
Skrivet av    Tant Grön

Kommentarer

Ringu 0: Bâsudei - Intressant idé men förvaltas dåligt. Inte så läskig. Inget måste att se faktiskt. Mest om man vill slå ihjäl tid en kväll. 2:a Ringu 2 - Grym besvikelse. Första 25 minuterna är lovande men sen blir det bara psudotrams av det. Undvik om du inte absolut måste se den. 1:a Ju-on: The Grudge - Långsam. Lånat mkt från Ringu. 1:a Jian gui (The eye) - Kul idé som tappar mot slutet. 2.5 av 5 typ. Dog Soldiers - Kul B-rulle som har en rolig twist. Skall ses med låga förväntningar. 2-3:a 28 Days Later... Alldeles för upphausad. Första 20 minuterna är grymt läckra med tomt London men sen övergår det till hjärndött splatter. 1:a Rose Red - Låååååång filmatisering av Kings berättelse. Medioker men med vissa skrämselscener. 2:a Batoru rowaiaru (Battle Royale) - Häftig ide. Brutal men ibland lite för mkt splatter. Kunde blivit en 5:a om ngn tagit tag i manuset. 2:a The Nightmare Before Christmas - Ingen skräckfilm direkt. Snarare en animerad komedi/matiné/cabaret. Syns att Tim Burton haft ett finger med i spelet. 4:a Har du DVDn titta på extramaterialet och hitta en fantastik kortfilm av Burton.
Skrivet av    Sadako

Kan försöka lite :)

The Texas Chain Saw Massacre (1974 och ev. remake) *Har bara sett remaken och den var ganska underhållande faktiskt :) Dog Soldiers *Sambon tycker den är kanonbra...och han gillar skräck så den är nog bra...jag tyckte själv den var lite fjantig 28 Days Later... *Jag tyckte den var tråkig, men det är en kul idé och åter igen sambon gillar den så lita på honom :) Ravenous *En av sambons favoritfilmer...vad jag tycker...nä jag tänker aldrig se om den, men man kan ju säga som så att jag kommer ihåg den och den är välgjord... Batoru rowaiaru (Battle Royale) *Samma här, lite för sjuk för mig, men sambon älskar denna också...kommer faktiskt inte ihåg om jag såg hela...men sambon önskar sig den i julklapp ;) The Nightmare Before Christmas *Söt animerad film...inte direkt skräck men en bra film som ger en trevliga känslor...kanske en film att se efter alla de andra för att kunna gå och lägga sig ;)
Skrivet av    Jessica m. Saga & Nora + Barry bf 28/9 (+7dagar)

Bara två kommentarer

Varken Ravenous eller Nightmare before christmas är läskiga, inte det minsta faktiskt, och klassas nog inte som varken skräck eller rysare. Bara så du vet. :-)
Skrivet av    Emma - mer glitter!

Som jag skrev

så hade det smugit sig in lite annat oxå, ides inte gå igenom listan och rensa bort allt. Topg bort uppenbara komedier :-)
Skrivet av    Bea m. V & H

Mina kommentarer

28 Days Later... Såg den med maken men tröttnade lite. Spännande i början men sedan ganska trist. Satt och läste en bok samtidigt. Rose Red Jag trodde först att filmen var baserad på Rasande Rose (som jag tyckte var en väldigt bra bok), men det är den inte. Handlar om personer som är i ett hus som har en egen speciell historia. Lång och mycket King. Helt ok om man inte har annat att göra. Nightmare befor christmas. Blir glad bara jag hör titeln :) *trallar på en låt ur filmen* Gillar du Tim Burton kan inte detta bli fel :) Brukar se om den titt som tätt för att jag gillar den och tycker den är snygg. Gillar många av de filmen som du satt som referens. Ska bli spännande att höra vad du tycker om de filmerna sedan när du sett dem :)
Skrivet av    miamaria

The Eye...

...gillade jag verkligen. Särskilt tyckte jag om filmningen. Det är en väldigt vacker film. Inte särskilt skräckig dock.
Skrivet av    Pappa KP

Har bara sett

28 days... Och jag gillar den. De andra filmerna är nog lite för ruskiga för min smak.
Skrivet av    Minchi

Några stycken

The Decent - har inte sett men den lät ju lovande när jag kollade upp den... Ringu 0 och Ringu 2 - Jag skulle säga att Ringu 0 är sevärd men att Ringu 2 inte är det, ångrar att jag slösade tid på den! Ringu 0 var ju en bra idé i alla fal, - \"sådär\", OK, intressant om man gillade Ringu. Ju-on: The Grudge - Jag såg remaken på bio först och det är det läskigaste jag varit med om! Så när överraskningseffekterna försvann, när man visste _ungefär_ vad som skulle komma var den inte skrämmande alls, även om den hade vissa poänger som hollywoodversionen saknade. The eye - gillade den jättemycket, framför allt för det vackra och annorlunda bildspråket. Så värst läskig var den kanske inte även om man hoppade till några gånger, men storyn är spännande. Absolut sevärd, en klar favorit! Och the Eye 2 (som inte har något med ettan att göra) rekommenderas också, jag blev absolut inte besviken fast jag hade väldigt höga förväntningar på den efter the Eye. The Nightmare Before Christmas - animerad skräckmusikal :-) Lite söt, lite kul, kanske liiite kuuuslig och mycket Tim Burton!
Skrivet av    Lilla Lo

Kan ju dela med mig av kommentarer

Mitt ex som jag alltid såg på film med och som har så gott som identisk smak som mig skrev: The Desent känner jag inte till. Ringu tycker jag dock att du skall se alla filmerna i serien. Det spelar faktiskt ingen roll om du väljer den Amerikanska eller Japanska, bägge håller hög kvalité. The Grudge tyckte jag var ganska trist ärligt talat, skippa den. Skall du se någon Chainsaw massacre skall du se originalet fr 74, inget snack! The Eye har jag inte sett. Dog Soldiers är faktiskt ok, dock en lågbudget, Brittisk rysare, men som sagt helt ok. 28 Days later... Ja vad skall man säga?? Såg fram emot den som faaan, men en liten besvikelse. Det är i och för sig värt att se den för början, grymt snyggt. Suspiria - SE DEN!! Allt av Dario Argento är man TVUNGEN att se!! Ravenous är en kannibalrulle light. Handlar om ett gäng soldater under Amerikanska inbördeskriget, lite skruvad och kul. Rose Red har jag inte sett, kommer nog inte att se den heller, jag har tappat förtroendet för Stephen King. Battle Royale är ungefär as sick as it gets. Handlar om en tävling i Japanska skolor där vinnarana(Förlorarna)får åka till en öde ö och mörda varann. Dock lite intressant, se den. Eraserhead skall du bara se, en klassiker. The Beyond är en film i Den Italienska Giallo traditionen, nästan lite prosaisk, känns lite arty, men skall nog ses. Switchblade Romance, ja vad skall man säga, En riktigt snygg rulle som jag blev kåt av(Du kommer förstå när du ser det) Filmen går in psyket på människan och rör till det riktigt, klart sevärd! Memento Mori har jag inte sett. House of 1000 corpses är en produkt av Rob Zombie, frontfigur och sångare i White Zombies sjuka hjärna. Helt klart sevärd, lite gammal 70-tals slasher/sjuk familj som bara vill mörda andra rulle. The Devils rejects är en fortsättning på House of 1000 corpses, jag har inte sett den ännu.
Skrivet av    Bea m. V & H

Artiklar från Familjeliv