Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Long time ago....

Skrivet av malin med alva och albin -01
Tjing på er!
vet inte om ni kommer ihåg mig här inne.
Virrig mamma till Albin och Alva som hunnit bli nästan 4.5 år nu !?
Hur som helt tänkte jag bara skriva och tala om att jag läser här inne lite då och då, men skriver sällan av någon anledning.
Kan det var ren lathet kanske ? :)

Vi har två mycket rara små figurer här hemma, en Alva som donar och grejar och håller koll på hela familjen.
Hon lever efter "jag kan nästan allt" principen.
Hon kan motvilligt medge att matlagningen är ett litet problem, men om hon skalar potatisen kan ju mamma koka den! :)
Albin eller Abbe som han kallas av alla är en riktig liten filur, go och glad nästan jämt, och en liten mammma gris .
Han har dock ett ruskigt humör därimellan som får mig att vilja bjuda hit nanny akuten eller helst av allt ställa ut ungen på altanen och stänga dörren tills han lugnat ner sig, Men det skulle inte uppskattas av grannarna..:)

nåja han växer på sig, det blir bättre och bättre.
Det kan trots allt vara väldigt frusterande att ha en syrra (som är lite mindre tom. ) som kan allt själv, när han måste ta hjälp med lite av varje själv.

De leker och har väldigt kul ihop, men det gör även Albin och storebror Anton 9 år.
Så nu ska Albin och Alva flytta isär, och pojkarna ska dela rum istället.
Alva drömmer om ett rum i rosa och hon har mycket större behov av att vara ensam. Så hon ska få prova bo själv.
Funkar det inte så byter vi väl igen.
Fast det känns lite konstigt, de har ju alltid hört ihop.....kanske albin smyger ner och lägger sig med sin alva om nätterna.:)

Hoppas vi inte gör fel som delar på dom två?
Vad tycker ni? ska det vara dom som är lika gamla som ska dela rum, eller en stor och en liten.
Som det blir nu så får flickorna egna rum och pojkarna delar.

Svar på tråden: Long time ago....

Hej på er!

Ja, det var ett tag sen!=) kul att få ett livstecken från er...;) kram på er
Skrivet av    Ulrica m Simon o Victor 6 år

Heeeej:0)

Vad kul att höra av dig, du virriga mamma;0) Har saknat dig! Det låter väl klokt att dela på trollen, det verkar ju som at de vill det själva åxå? Här delar Robban&Corrinda fortfarande, men det är mest för att ingen av de stora tjejerna vill dela med dem;0) Och det funkar faktiskt bra. Robban är iofs nästan aldrig inne och leker på rummet, han föredrar tv-spelet...eller tv:n...hm...men Corrinda älskar att pyssla på rummet och får ju hela skrivbordet för sig själv:0) Jaja, vi har fått klartecken från banken att låna upp en del pengar, så om vi nu bara får ett klartecken att vi FÅR bygga ut så kanske det kan bli egna rum nån gång inte allt för långt bort...*hoppas* Vet inte alls hur reglerna är för att bygga ut här,men hoppas ju att det går bra....!!!! Nä, nu måste jag ut och leta beganade hockeyutrustningar på nätet, sambon har anmält Robban till hockeyskola och vi hade fixat alla utrustning till honom(beg), men idag när vi var där förs första gången så ville ju såklart Corrinda åxå spela.......! Sambon försökte avråda eftersom det inte finns nån framtid inom hockey för tjejer...*morr* mansgris eller vad??? :0) Men jag anser att eftersom det inte är fråga om att spela i lag än på flera år utan mer lära sig att åka skridskor,så kan hon visst få vara med! Jag tror inte att hockey är Corrindas grej, hon är ju en prinsessa:0) Så om hon inte kan göra karriär spelar nog ingen roll;0) Så därför måste jag nu, på en vecka, skramla ihop en utrustning till..och jag är snål, för jäklar vad durt det är!!! ;0) Men ha det så gott nu! Och skriv mer här:0)
Skrivet av    Carola.J

Coolt med Hockey

och förresten kan du ju tala om för maken att tjejer visst kan spela hockey - man är ju uppvuxen i Foppaland där uppe det bara kryllar av tjejlag:=) Fast Corrinnda kanske ska satsa på konståkning i stället:=) Kolla med hockeyklubben om de inte har någon typ av basar där man kan köpa begangnade utrustning, brukar de ha ( hade i alla fall på min aktiva tid där jag bodde....) Men borde inte du vara på BB snart, för då har du ju inte tid att leta reda på sånt heller:=) Kram
Skrivet av    Lena m. Kim & Emil som skriver så sällan här

De har haft..

..bytardag precis, men inte orkade jag åka dit heller... Jag har traderat in en massa grejor nu på Tradera:0) Och Corrinda är anmäld idag på hocksyskola och fick plats! Konståkning skulle hon älska tror jag, men här i Uppsala så finns det EN ishall där alla som spelar hockey, åker konståkning och spelar curlig ska samsas.... För vår kommun tycker att det är mkt viktigare att bygga ett Musikens Hus för snobbar än att satsa på sport av olika slag..:0( Skitstad! Inte Foppaland här inte! Och eftersom det finns EN ishall så är ju träningarna på idiottider.....och så är det en bra bit att sitta och köra, så det känns bättre att hon går samtidigt med brorsan, två flugor i en smäll likosm;0) Dessutom blir det syskonrabatt;0))) Woooooow Nä, nu ska jag gå och sova, och se om det kanske blir en bebis imorgon?? Hoppas kan man ju!! Natti:0)
Skrivet av    Carola.J

Det är en rundgång i Uppsala...

Det finns ingen grogrund för idrott i Uppsala... Jag har funderat en del över varför. 1. De människor som väljer att plugga här tycker inte så mycket om idrott, utan läser hellre och går till kören. (det finns 250+ körer i Uppsala) 2. De är inte villiga att lägga pengar på idrott. 3. Det blir inga pengar till en ny ishall, utan en konferensanläggning som är för liten. (En musikälskares klagan över att det aldrig satsas ordentligt på kulturen utan bara halvhjärtat ;-) 4. Inga träningsmöjligheter gör att det inte kommer fram några bra lag. (Ok, badminton, men vem är intresserad av det?) 5. Inga bra lag = ingen publik. 6. Ingen publik = inga sponsorer. 7. Inga pengar = ingen ny ishall... Så kan vi hålla på... Ja, sen har vi Almtuna hockey som inte ens heter något med Uppsala, utan som en liten obetydlig kyrka vid vaksala torg... Nej - Uppsala är ett idrottsmässigt u-land! ;-) Man tvingas hålla på lag som Modo och Djurgården. Hoppas att du är på Ackis just nu! :-)
Skrivet av    Annika med Maria&Sofia 26/9 -03

Vilken tur

att MoDo finns:=)
Skrivet av    Lena m. Kim & Emil som skriver så sällan här

Du är sååå rolig;0))

\"Hoppas att du är på Ackis just nu\"...hehe, jag tror faktiskt inte att den här bebisen tänker komma ut av sig själv...den verkar trivas åt skogen för bra därinne:0) Fatta att jag är 9 dagar över tiden??!! Måste väl erkänna att jag har förvärvat en förståelse för alla de som klagat över att gå över...förr har jag inte tyckt att det varit så mkt att gnälla över;0) Din rundgångsbeskrivning stämmer totalt, tyvärr..:0( Jag hade väl kunnat acceptera detta Musikens hus OM de hade gjort det stoooooort, men nä, vad är det det ska rymma? 1200pers eller nåt? Nä, jag vill ha en ishall och ett badhus här ute i Vilan - DÅ blir jag nöjd;0) Ha det bra!
Skrivet av    Carola.J

Men nu, då?

Eller kommer jag att få ett trött (+10)-svar den här gången? ;-)
Skrivet av    Annika med Maria&Sofia 26/9 -03

Nä,men ett...

+12!!!!! Jag tror jag får frispel snart, vad är detta???? :0) Inte ens en repa på Draget hjälpte!
Skrivet av    Carola.J

Artiklar från Familjeliv