Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Räknas 24 månader som tätt? Behöver tips och råd!

Skrivet av Sema m. Bella 031227 och bf 051210
Har en dotter som blir 2 år 27/12. Strax innan hennes 2-års dag, runt 10/12 ska hon bli storasyster också till en liten kille.

Räknas 24 månader som tätt mellan barnen? För just nu har funderingarna börjat poppa upp om hur jag ska klara av att "underhålla" dottern samtidigt som man har en liten nyfödd hemma?!

Dottern är ju inte direkt sjövild just nu, men jag räknar med att trotset kommer igång när väl syskonet har kommit. Hon kommer gå 30 timmarsveckor på dagis så hon kan ju leka av sig med sina kompisar.

Och hur gör man när hon träffar sin lillebror för första gången? Ska jag tänka på nåt speciellt?
Vill ju så gärna att hon ska få känna sig delaktig, men jag vet ju hur dom brukar vara vid den åldern, ska klämma och känna och nypa på allt.

Bör jag köpa nån speciellt present till henne? Tror ni hon förstår nåt överhuvudtaget om att hon fått en lillebror eller är det inte förrän senare dom kan ta till sig det?

Många knasiga och knäppa frågor, men jag hoppas ni kan hjälpa mig att svara på dom här funderingarna jag har.

Svar
Va inte orolig
Allt blir va du gör de till....Har två tjejer som de e 23mån. mellan. Storasyster va med redan från början på bvc och så.När lillasyster kom så va hon VÄLDIGT efterlängtad av storasyster.På BB fick hon sitta med lillasyster i knät (med vår uppsikt förståss), hjälpa till att byta blöja och vara med och bestämma kläder osv. ja allt som rörde lillasyster. När vi kom hem från BB så fick storasyster en ny docka som hon pysslade om ungefär som jag gjorde med lillasyster , bytte och tillochmed \"ammade\"!!! Trots märkta vi inta så mkt. av. De blir faktiskt så att små syskonet liksom \"bara hänger med\" , och allt e ju så mkt. lättare när man får andra barnet , man har ju gjort de förr... De som jag tyckte va jobbigt var precis i början innan lillasyster hade kommit in i sovrutiner och så , de tog kanske ett halvår. Men du ska veta vad de kommer att ha glädje av varandra , mina tjejer e nu 8 o 10 och har lekt jättebra tillsammans nästan hela tiden. Lycka till!!!
Skrivet av    sussj
Hej!
Jag har 20 månader mellan mina båda barn. Min son föddes i mars och i juli blev storasyster två år. Hon fick följa med och lyssna på lillebror i magen någon gång och redan på bb fick hon hålla honom. Hon är väldigt mån om sin bror och när han skriker så får han någon leksak eller sin napp. Vi har försökt att lägga mycket tid på att bara göra saker med Emma också. Hon gick också på dagis i början och det var nog bra för då fick hon leka av sig och jag kunde pyssla med Emil. Trotsig, ja visst har hon blivit det, men inte värre än att det går att hantera. Men lillebror har hon aldrig varit elak mot som sagt var. Nu är han sex månader och hon längtar bara tills han blir så stor så att de kan leka och spela boll ihop. Inte svårare med ett barn än två när man väl har fått in rutiner. Lycka till!
Skrivet av    Cilla med Emma o Emil