Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Undrar bara

Skrivet av Anonym
1)Hur gammal var du när du fick ditt första barn? Och hur gamla är du idag?
2) Vad är positivt med att vara ung mamma?
3) Vad är negativt med att vara ung mamma?
4) Vilka positiva sidor ser du hos ditt barn som du har?
5) Vilka negativa sidor ser du hos ditt barn som du har?
Svar på tråden: Undrar bara

Svarar själv..

1)Hur gammal var du när du fick ditt första barn? Och hur gamla är du idag? Svar: Jag var nyss fyllda 17 år. Och är 31 år idag. 2) Vad är positivt med att vara ung mamma? Svar: Att jag är en ung tonårsmamma idag :o) 3) Vad är negativt med att vara ung mamma? Svar: Att jag missade mycket under min tonårstid som inte går att ta igen.. 4) Vilka positiva sidor ser du hos ditt barn som du har?Svar: Envis, omtänksam 5) Vilka negativa sidor ser du hos ditt barn som du har? Svar: Humöret, envis, trötthet..
Skrivet av    -TH-

Svarar

1)Hur gammal var du när du fick ditt första barn? Och hur gamla är du idag? ** Jag var 21,5 när jag fick Alexander, drygt 24 med Oliver och fyllde 26 månad efter Alicia föddes. Nu är jag drygt 27. 2) Vad är positivt med att vara ung mamma? ** Att man har orken. Och jag tycker det är kul att vara ung mamma när de blir större med sen tror jag. Min mamma var 29 när hon fick mig, jag hade tyckt det var kul att ha en ung mamma själv. 3) Vad är negativt med att vara ung mamma? ** Att man missar mycket. Mina vänner har fortfarande inte fått sitt första barn! De festar och lever loppan fortfarande. Fast nu börjar de flesta planera... 4) Vilka positiva sidor ser du hos ditt barn som du har? ** Alexander är otroligt vänlig, mer än mig tror jag, hi hi. Omtänksamma. Och envisa! Alla tre och det ser jag som positivt. 5) Vilka negativa sidor ser du hos ditt barn som du har? ** Kort stubin kanske. Inte så mycket som mig men lite.
Skrivet av    Marie_AOA

Det där med äldre mamma

Vet hur det är.. Min mamma var 31 när hon fick mig. Idag är det jättevanligt att få barn vid den åldern. Men min mamma var alltid äldst av alla mina kompisars mammor.. Och jag tyckte inte det var roligt. Skämdes ett tag kommer jag ihåg. Min grabb som nu är 14 kan iofs tycka det är liite pinsamt med att ha yngst mamma bland sina kompisar..
Skrivet av    -TH-

Lm svarar

1)Hur gammal var du när du fick ditt första barn? Och hur gamla är du idag? Jag var 16 år och är i dag 33 år. 2) Vad är positivt med att vara ung mamma? Orkar mycket. Och det är inte så stor skillnad på mitt och mina barns tonårliv. 3) Vad är negativt med att vara ung mamma? Att inte bli tagen på allvar, att människor runt omkrig tror att man är puckad bara för att dom är typ 15 år äldre. 4) Vilka positiva sidor ser du hos ditt barn som du har? Envishet, mod och socialkompitens. 5) Vilka negativa sidor ser du hos ditt barn som du har? Envishet och högt tempo.
Skrivet av    Lm

UlLi svarar

1)Hur gammal var du när du fick ditt första barn? Och hur gamla är du idag? 19 år och 9 månader, nu är jag 32 år och 3månader ;) 2) Vad är positivt med att vara ung mamma? de mesta, men då jag var med om en olycka då jag var 25 och nu inte kan få fler barn så är jag oerhört tacksam att jag är en ungmamma 3) Vad är negativt med att vara ung mamma? att jag inte han jobba upp föräldrapenningen plus andra människors fördommar 4) Vilka positiva sidor ser du hos ditt barn som du har? sonen har min fantasi, lillasyster hon har ärvt mammas pysselhet. 5) Vilka negativa sidor ser du hos ditt barn som du har? sonens fantasi kan vara förmycket ibland precis som min dottern har ärvt mammas humör
Skrivet av    UlLi

svar

1)Hur gammal var du när du fick ditt första barn? Och hur gamla är du idag? * Jag var 17 år och är nu 23 år och väntar mitt andra barn 2) Vad är positivt med att vara ung mamma? * energin och att man minns mkt själv från sin barndom 3) Vad är negativt med att vara ung mamma? * inget vad jag vet. 4) Vilka positiva sidor ser du hos ditt barn som du har? * pratar väldigt lätt om känslor med vuxna. förklarar hur han känner inför saker + att han är väldigt generös med komplimanger 5) Vilka negativa sidor ser du hos ditt barn som du har? Koncentrationssvårigheter, blir lätt arg, implulsiv
Skrivet av    A+A *

förresten

så kom jag på när jag läste andras svar här att man inte blir tagen på allvar som ung mamma. Det var jättejobbigt kom jag ihåg nu. Många mammor på dagis osv kollade nästan snett på mig när jag kom och skulle hämta min son för att jag var så ung....
Skrivet av    A+A *

Angel svarar

1)Hur gammal var du när du fick ditt första barn? Och hur gamla är du idag? - 19 år och fyller 28 år idag =) 2) Vad är positivt med att vara ung mamma? - att man troligtvis får många år med sina barn och barnbarn. 3) Vad är negativt med att vara ung mamma? - att det är svårt med karriär 4) Vilka positiva sidor ser du hos ditt barn som du har? - oj många.. snäll, empati, psykiskt stark. 5) Vilka negativa sidor ser du hos ditt barn som du har? - bl.a känslig, morgontrött m.m.
Skrivet av    angelasdream

Nettan svarar

1)Hur gammal var du när du fick ditt första barn? Och hur gamla är du idag? # Jag var 17. Är 29 idag.... 2) Vad är positivt med att vara ung mamma? # Tycker det är mycket som är positivt. Man orkar mer, man har inte de problem som större generationsklyftor kan orsaka, tex så minns man ju hur det var att vara ung och man är inte lika blåögd då klimatet hade börjat hårdna rejält redan då jag var tonåring. En annan positiv sak är ju att man fortfarande är ung när barnbarnen kommer och ungarna flyttar hemifrån. 3) Vad är negativt med att vara ung mamma? # Omgivningens fördomar 4) Vilka positiva sidor ser du hos ditt barn som du har? # Min äldsta har inte fått så mycket efter mig, hon är väldigt lik sin pappa till både sätt och utseende. De andra två töserna har fått min envishet vilket jag tycker är bra då man måste kunna och våga ta för sig i livet. 5) Vilka negativa sidor ser du hos ditt barn som du har? # Som sagt har hon inte fått just några drag från mig alls, det är pappas flicka ut i fingerspetsarna.
Skrivet av    Nettan

Mia svarar

1)Hur gammal var du när du fick ditt första barn? Och hur gamla är du idag? * Jag var 21 år när Oliver föddes. Nu är jag 29 år och stolt 3-barnsmamma. 2) Vad är positivt med att vara ung mamma? * Jag orkar med mina barn bättre än många äldre mammor jag träffat. Åkte med ungdomsbiljett på tåget första åren som mamma. Sen finns det ju en massa posetiva saker rent allmänt med att vara mamma, oberoende av ålder. 3) Vad är negativt med att vara ung mamma? * Alla fördommar som många har och gärna spyr ut åt höger och vänster. 4) Vilka positiva sidor ser du hos ditt barn som du har? * Oj, mina barn har så många posetiva sidor, i mina ögon så klart. De är empatiska, kramiga, sociala och interligenta m.m. 5) Vilka negativa sidor ser du hos ditt barn som du har? * De är petiga med maten, dåliga på att städa och ganska envisa.
Skrivet av    Mia - pojkmamma

Grattis!! :) *imt*

Skrivet av    Ebba & kidsen

Ebbas svar

1)Hur gammal var du när du fick ditt första barn? Och hur gamla är du idag? ***19 och nu är jafg 27... 2) Vad är positivt med att vara ung mamma? ***Att man orkar med sina barn bättre kanske? Och så har man ju barnasinnet kvar. Fast det kan ju även äldre mammor ha... Men ett riktigt plus är väl att man är ganska ung fortfarande när barnen blivit stora så då orkar man ju kanske med eventuella barnbarn bättre... *tänker på mina och makens föräldrar som inte orkar så mycket...* 3) Vad är negativt med att vara ung mamma? ***Att man inte hunnit göra allt det där som alla andra hunnit med, men vi tar ju igen det sen eller hur? ;) 4) Vilka positiva sidor ser du hos ditt barn som du har? ***Isak: Envis fast det är väl både på gott och ont, mellan barnet då (Elias)...: Glad och pratig! ;) och lilltjejen (Engla) har sin mammas humör... *Hmmm* Positivt skulle det visst vara... Framåt och väldigt oblyg (precis som jag när jag var liten) 5) Vilka negativa sidor ser du hos ditt barn som du har? ***Isak: Kortstubin Elias: gnällig. Engla: Humör som heter duga!
Skrivet av    Ebba & kidsen

Ja precis

Förstår hur du menar. Min mamma var bara 18 och 20 när mina syskon kom, men mig fick hon senare. Och jag blev ung mamma, tycker det är underbart! :-)
Skrivet av    Marie_AOA

JAA!

Håller med dig om fråga 3 där! Hatar när folk fäller kommentarer som \"Har du redan barn??\" Eller \"Har du TREEE barn?? Du som är så ung?!\" Jag är 27 och stolt över mina 3 gryn. Sen att kompisarna inte skaffat än; de får skylla sig själva. ;-)
Skrivet av    Marie_AOA

oki!

1. Jag var 20 22 30 när barnen kom. Nu är jag 33. 2.Positivt med att vara ung mamma är mycket! Bl a att man kanske kan ha lite mer gemensamma intressen,utöva sporter tillsammans. Gillar samma musik. Minns hur det var själv då man var barn/tonåring. Då andra börjar skaffa barn e mina stora,he he he... 3.Negativt är att inte bli tagen på allvar. Studera och ha barn samtidigt tär på ekonomin. 4.Positiva sidor: Barn 1:kramig,kreativ,envis Barn 2:kramig,\"skrattig\",hjälpsam Barn,3:kramig,oblyg,rolig 5.Negativa sidor: Barn 1:Tjurskallig Barn 2:Kort stubin Barn 3:Mer vild än tam
Skrivet av    Regina m.3

Svar *Ny här*

1)Hur gammal var du när du fick ditt första barn? Och hur gammal är du idag? Svar: Jag var 20 när jag fick mitt första barn. Idag är jag 35. 2) Vad är positivt med att vara ung mamma? Svar: Man orkar mer, har mer tid. Man hinner fortfarande skaffa sig en karriär. 3) Vad är negativt med att vara ung mamma? Svar:Om man nu vill leva livet före man får barn så är det ju ingen hit att få barn som ung. Dessutom hindrar barn en i karriärstrappan. Jag suktar inte efter ngn karriär, jag hade gärna varit hemma 100 % om det hade gått och sluppit jobba o vara ifrån mina barn. Negativt är också att som ung mamma/pappa är man nästan ensam om att ha barn. Kompisarna sviker en. 4) Vilka positiva sidor ser du hos ditt barn som du har? Svar: ? Fattar inte frågan. Vi gillar samma sorts musik o att spela musik högt. 5) Vilka negativa sidor ser du hos ditt barn som du har?
Skrivet av    Mamma Mu med en 15-åring och en 3-åring

Mina svar

1)Hur gammal var du när du fick ditt första barn? Och hur gamla är du idag? 19-27 2) Vad är positivt med att vara ung mamma? Jag tycker leksakerna är lika kul som ungarna ;o) 3) Vad är negativt med att vara ung mamma? alla kommentarer och blickar 4) Vilka positiva sidor ser du hos ditt barn som du har? Humor 5) Vilka negativa sidor ser du hos ditt barn som du har? sonen beter sig precis som sin far så han har nog inte fått så mycket gener från mig *S* Dottern är precis lika envis som jag och kan debattera om det ena än det andra. Och har kort stubin...
Skrivet av    Jenny

Artiklar från Familjeliv