Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

vill inte....

Skrivet av M
Jag vill inte att min son ska gå på dagis egentligen. Jag har aldrig gjort det men det känns som om man nästan blir tvingad till att göra det. Hur ska man annars lösa det? Han ska börja nu i vår och då kommer han att vara lite över ett år. det känns så hämskt. känner alla föräldrar så här? jag skulle kunna vara hemma jämt med honom.
Svar på tråden: vill inte....

Kanske

dagmamma skulle vara något för er? Mindre grupp och mer intimt (är mitt intryck iallafall). Jag skulle personligen gå bananas om jag skulle vara hemmamamma, men jag vet många osm känner som du, som vill vara hemma.
Skrivet av    cilia m june

skulle bli tokig... *ler*

fick förslaget av min mamma att jag kunde vara dagmamma men jag skulle bli knäpp på alla barn dag ut och dag in... har tillräckligt redan... Det finns ingen dag mamma där jag bor... men funderar på om det ska gå och lösa iaf... jobbar natt och funderar på att kanske härda ut... men men vi får se...
Skrivet av    M

Kände också så ett

halvår i förväg och fick ångest. Man kan inte riktigt se sitt lilla barn klara av det där. När vi väl kom dit och han var 17 månader hade han utveckalts mycket mer än vad vi trott. Vi inskolar nu och visst har man fortfarande ångest emellanåt men det ligger mer hos mig än hos honom. Han klarar det galant och behöver trots sina ynka ett år den extra stimulans som en föskola ger. Om du har möjlighet så försök att vara ledig en dag i veckan eller korta av barnets dagar så han inte behöver gå så länge och bara är med på det \"roliga\" i början.Vi hade också funderingar på dagmamma ibörjan men ändrade oss. Då är man mycket mer beroende på hur sammansättningen i den lilla barngruppen är, hur dagmamman är och hur dens hem är anpassat. Vi kände inte att det hade funkat för vår utåtriktade son hos den dagmamma som vi fick erbjudande om. Men vet andra som är nöjda. Så titta runt, våga tacka nej till platser som ni inte är nöjda med så dyker det rätta upp när det är dags.
Skrivet av    Marilo

Vad jobbar du med?

Jag jobbade natt(60%) som sjuksköterska mellan barnen och lade då mest helger när maken kunde vara hemma. De få vardagar det blev kunde han vara hemma med FP. Funkade jättebra för oss men det förutsätter ju att du lever med barnets pappa och att han har dagar kvar. Kanske finns någon mor/farförälder som kan hjälpa till några dagar/månad? Tänk på att du måste sova bara, det går inte att jobba dygnet runt! Lycka till, vill man vara hemma med sitt barn får man trixa i dagens samhälle men jag är glad att vi gjorde det. Håller nu på att inskola min lilla, hon är 21 månader och jag tycker att hon är liten! Men nu längtar jag efter att få jobba så det är bara att köra på. Supernra personal och nytt fint dagis så förutsättningarna är de bästa.
Skrivet av    EB

Jag känner som du...

Mina är 3 år resp. 16 månader nu... De börjar i november för jag har inte råd att vara hemmamed dem längre... :(
Skrivet av    Venus

Artiklar från Familjeliv