Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Är glad idag...

Skrivet av Beep
Måste bara skriva av mig ett par rader...

Min äldste son (5) började på dagis när han var 1,5. Jag hade otroligt dåligt samvete då. Bannade mig själv för att jag värdesatte mitt jobb, för att jag ville bli en självständig person som inte var beroende av min mans inkomst. Hela tiden har min mamma klagat över att jag haft honom på dagis. "Förvaring", "barnmisshandel" osv har hon kallat det.

Det gjorde att vi/jag pusslat och tråcklat enormt mkt för att slippa ha honom (och sedermera dottern) på dagis mer än absolut nödvändigt. Eftersom vi flyttat runt en del har vi haft barnen på olika dagis, men mitt motto har alltid varit att ha barnen så lite som möjligt på dagis. Detta har varit ett sjukt jobbigt motto att ha, eftersom jag också är feminist, tror att jämställdhet är bra för barnen, tror att det är bra för hela familjen att mamma inte är "bara" hemma-mamma och pappa inte "bara" jobb-pappa etc etc..

Så har nu sonen haft problem på dagis ett tag. Svårt att komma in i leken, svårt med det sociala samspel som är så naturligt för hans jämnåriga. Idag pratade jag med den jättebraiga personalen på dagis och de menade att det märks att sonen tillbringat mer tid med vuxna än med andra barn. De pekade på att det finns saker barn lär sig i en barngrupp när de är 2-3-4 år, som är väldigt värdefulla för deras sociala kompetens när de blir lite äldre. Och de sa också att sonen kanske inte riktigt fått lära sig dessa saker eftersom han varit hemma ganska mycket under denna period.

Jag vet att detta inte är nån nyhet, men jag blir bara så glad över att personalen på dagis är så klok, att de ser mitt barn, att de lägger sig vinn om att förstå honom, och att det faktiskt är bra för barnen att få komma till förskolan och lära sig socialt samspel, turtagning och rollekar ihop med andra barn.
Svar på tråden: Är glad idag...
Inga svar i tråden.

Artiklar från Familjeliv