Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hjälp!!

Skrivet av Sofie
Hade bjudit in sonens farföräldrar igår. När jag öppnar dörren står sonens pappa där - har inte hört ett ljud ifrån honom på flera månader.

Jag hade verkligen inte räknat med att han skulle komma, och jag var så förbannad på honom att jag sa att han inte var välkommen i mitt hem, så han gick. Sist han skulle kommit så var sonen ledsen och gnällig hela kvällen och frågade efter sin pappa, som aldrig dök upp.. inte förrän igår!

Nu är jag orolig för vad han kan ställa till med, kan det jag gjorde på något sätt räknas som umgängessabotage?

Jag har aldrig och kommer aldrig att hindra honom från att träffa sonen, om vi har kommit överrens innan om när, var och hur. Tycker bara inte att han kan kliva in här när det passar honom..
Svar på tråden: Hjälp!!

Jag förstår din sits

Jag tycker du alltid ska bokföra när han kommer och går,vilka dagar eller tider han uteblir ifrån,eller perioder han inte hör av sig. Det är viktigt att när detta kommer till familjerätten angående umgänge,så måste de veta om han ofta uteblir,inte hör av sig,eller missköter sig. Jag förstår att du vill skydda ditt barn.Ingen förälder,tror man i alla fall,vill e sitt barn ledsen eller besviken.Tyvärr kan du inte göra mycket åt det. Vill han träffa ert barn,bestäm en tid.Om han uteblir eller får förhinder i sista minuten,så har du nog ett ledset barn du måste trösta. Prata gärna med familjerätten om han begär umgänge.
Skrivet av    aaa

Jag har

hållt på att skriva \"dagbok\" i ett halvår nu. Och vi har varit på möte hos familjerätten en gång, på uppföljningsmötet dök han aldrig upp. Hade inte ringt och lämnat återbud varken till mig eller till familjerätten. Men har jag rätt att neka honom in i mitt hem så som jag gjorde igår? Eller är det umgängessabotage? Vi har inget skrivet avtal om hur umgänge ska ske, bara en muntlig överrenskommelse som han skitit i de senaste månaderna. Jag har ensam vårdnad och har gjort allt för att det ska vara så enkelt för honom att komma in i sin papparoll, men nu har jag uppriktigt sagt tröttnat och vill inte längre att han ska komma hit.
Skrivet av    Sofie

Klart du kan neka

Du är aldrig skyldig att släppa in någon i ditt hem som du inte vill ha där. Ingen kommer att tycka att det är rätt av pappan att svika sitt barn gång på gång och sedan dyka upp som gubben i lådan. För övrigt tycker jag att du ska prata med farföräldrarna. Förklara för dem att de är välkomna och att du vill att de ska ha en relation med sitt barnbarn och att du även vill att pappan och barnet ska ha en god relation men givetvis inte på vilka villkor som helst. De borde snarare ta sin son i hampan och få honom att ta ansvar istället för att missbruka ett tillfälle som det verkar som att de gjorde igår. Att pappan ska tala om när han vill träffa sitt barn och sedan hålla det är en miniminivå.
Skrivet av    Malinau