Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Visst kan..

Skrivet av jeannie75
väl inte en kommun gå in o säga ifrån om ev plac från andra kommuner? Eller kan dom det? Vi har haft ett syskonpar i nästan 2år,underbara. Den äldst har nu flyttat hem till mamma igen, men lillan klarade inte det. Hon gjorde mycket klart för alla var hon vill bo. Allt funkar jätte bra! Den kommunen betalar för att hålla en plats här tills de har en ny plac att göra hos oss. Men om det skulle ringa från en annan kommun o vi känner att vi kan vara ett bra familjehem åt 3 barn. Är det upp till oss isåfall? Tacksam för svar! Kram till er alla!
Svar på tråden: Visst kan..

Undrar om det är så lyckat

Om ni har avtal att behålla denna plats hos er så tänker jag att det inte är så lyckat att ta emot en annan placering från en annan kommun. Att få ett barn att bli så tryggt att det klarar att det kommer ytterligare barn till hemmet tar ju säkert minst ett år eller troligtvis längre. Om ni tar emot en placering från en annan kommun så har ni ju i praktiken ingen plats i beredskap för den kommun som ju betalar er för detta, eftersom det nya barnet behöver massor av tid med er för sig själv innan han eller hon klarar konkurrens. Det bästa om ni vill ta emot en placering från en annan kommun måste nog vara att säga upp beredskapsplatsen och inte ta emot någon betaling för detta längre.
Skrivet av    Tolmia

Nej..

du har rätt! Har pratat med kommunen som redan har plac hos oss. Vår plac har bott hoss oss 2år o allt funkar så himla bra, men som sagt vi har ett avtal till nov. Men de sa också att med samtal med dom får vi ta emot en tredje eller hur många vi vill, det är upp till familjrhemmet, men kommunen som redan har plac vill säga sitt. Nu har vi bestämt oss för att vänta med andra plac. Iallafall några månader. Tack för svar!
Skrivet av    jeannie75

Artiklar från Familjeliv