Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

50% distansstudier + hemma m 10-mån bebis

Skrivet av Förvirrad!
Hej!
Jag studerar hemifrån på distans på halvtid. Jag tar även hand om vår dotter på 10 månader. Hittills har det varit ok med Försäkringskassan att jag gjort så, men nu verkar det som om det ska börja krångla.
Jag tar hand om dottern på dagarna och studerar på kvällar och helger. Visst har man väl rätt att ta ut föräldrapenning då? (Mina studier bedrivs alltså inte PÅ skola utan via Internet).
TACKSAM för svar!
Svar på tråden: 50% distansstudier + hemma m 10-mån bebis

Jag tror inte du kan ta full FP

dvs 7 dagar/vecka om du studerar halvtid... du måste nog lämna en lucka 2-3 vardagar/vecka. Annars skulle man ju kunna ta FP om man jobbar kväll/natt...
Skrivet av    KMCB

tar ej ut full fp,men FK tveksamma ändå...

Hej, tack för svar! Jag har inte tagit ut full fp - min sambo tar ut ca två halvdagar per vecka för att jag ska hinna studera. Men FK verkar inte tycka att det räcker. (Och ivisst ÄR det jättesvårt för mig att hinna, därför läser jag även kvällar o helger när han är hemma)... Tack för att du tog dig tid att svara.
Skrivet av    Förvirrad!

jag har svarat på studera m barn!

..
Skrivet av    Alexandra m. Alicia

Får du studiemedel?

Kan inte se varför FK skulle bry sig om vad du gör medan du är föräldraledig?! Om du tar hand om barnet och studerar samtidigt så är det ingen lag mot det - om du inte plocka ersättning från csn så att det tillsammans blir mer än 100% förstås. Jag studerade halvtid med studiemedel+ tog ut 3 dgr fp/v under en av mina föräldraledigheter.
Skrivet av    Mica

Artiklar från Familjeliv