Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Fråga om kanel!

Skrivet av Ewa med Victoria 050415
Tossfian fick gröt med äpple och kanel häromdagen, och blev alldeles KNALLröd om kinderna där gröten kletat, men hon visade ingen som helst annan reaktion mot det, jag provade att sätta litet kanel i vatten mot kinden och det var verkligen det som gjorde henne röd, är det en vanlig reaktion eller är hon allergisk?
Svar på tråden: Fråga om kanel!

Oj då...

Jag har ingen aning, har inte gett kanel vid så tidig ålder, men du kan fråga inne på astma/allergi där finns det säkert någon som vet, det är under barn med särskilda behov...
Skrivet av    riesen

Det är nog inte helt ovanligt

Min äldsta blev också röd av kanel när hon var liten. Men det försvann senare, minns ej exakt när, men jag tror inte hon reagerat på kanel efter 2 års ålder. Jag minns att man kunde se precis vart det runnit och kletat, det var rött enbart där och ingen annanstans. Hon reagerade med samma rodnad på Spisas färdiga bearnaisesås också, men jag vet inte vad i såsen det kan ha varit.
Skrivet av    Anso W med 3

här oxå

min dotter äter oxå gröt med kanel och får dessa röda fläckar men som går bort efter en stund om man tvättar bort det, tror det var här jag hörde nått om att kanel har en lite frätande egenskap...kommer inte ihåg exakt. så det är ingen alergisk reaktion (har frågat på BVC oxå) vet föresten inte om hon har det fortfarande då hon nu 3 år inte kladdar lika mycke runt munnen... =)
Skrivet av    Anna

Kanel

rekommenderar man att man inte ger till barn under ett år (tror jag att det är) just för att små barn är lite extra känsliga. Barkkryddor är det man säger att de inte ska äta som bebisar. Emeli
Skrivet av    emeli

Men det har ju funnits...

...äpplepuré med kanel som barnmatsburk. Tror jag har fått ett recept från BVC också som innehöll kanel. Mysko. Nåja, i alla fall så var det bara min äldsta som reagerade på kanel, de andra två har inte blivit röda alls.
Skrivet av    Anso W med 3

Hmm

Det kanske var från 6 månader rekommendationen var... kommer inte ihåg. Vet bara att vi blev varnade för det på någon matgrupp på BVC. Emeli
Skrivet av    emeli

Kanel

innehåller en eterolja som består av bland annat ett ämne som heter kanelaldehyd (65-80%) vilken är starkt irriterande på hud och slemhinnor. Är man känslig så uppkommer denna reaktion som er dotter fått. Vänta med kanel tills hon blir lite större och prova igen.
Skrivet av    Nell med Robert och Aliette

Artiklar från Familjeliv