Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ny här

Skrivet av Misty
Har några frågor som jag hoppas nån kan svara på el. ge råd.
vad kan man göra för att "öva upp" sin mediala/andliga förmåga? Kan röra sig om healing, tarotläsning, meditation, kontakt med sitt inre etc.
Undrar även om det är nån här som hört talas om eller varit med om sk. "andlig kirurgi".
Verkar mycket intressant...sök på google så hittar ni bra info.
skriv gärna om vad ni tyckte om det.
Svar på tråden: Ny här

It\'s a jungle out there :0)

Allt i livet, även ostmackan på morgonen är andligt och det är upp till den enskilde att se och uppleva alltings andliga aspekt, det synsättet har jag kommit i kontakt med här på sidan. Först kändes det främmande, men mer och mer börjar jag undra om det inte är så det ÄR - åtminstone för mig. Men som du har jag funderat på HUR man kommer i kontakt med det där himla Inre, för det spelar ingen roll om ostmackan är andlig såsom Livet självt om man inte upplever det ett dugg. Jag tror att vägarna är många, och djungeln snårig. Man måste helt enkelt hitta fram till något som man själv känner för. Vad har du lust med? Vad känner du att du skulle vilja göra? Det tror jag är porten, ingången till att lära känna sitt eget inre. Jag gick efter långt motstånd från mig själv en tarotkurs för tio år sedan, och den var trälig som 17. Bara massa skriva och teori, astrologi och kabbalah, symboler och snårskog. Men jag fullföljde. Nu idag känns det som en bra sak att ha gjort, för symbolerna och korten berikar mitt liv även om jag inte lägger så ofta. Gick även en kurs i Silvametoden, mental träning, och fick där lite tekniker för diverse - meditation, inlärning, insomning, avstressning. Fann att det var användbart till mycket, då jag kom i kontakt med delar av mig som jag annars inte brydde mig så mycket om. Det viktigaste för mig är att inte låsa mig vid EN lära eller teknik, utan vara fri, plocka och välja och välja bort. En fullfjädrad ytlig nutidsmänniska som tar vad den vill från smörgåsbordet. Har hört talas om andlig kirurgi men ej på sistone och känner ingen som gjort det.
Skrivet av    Hwila

Glömde smileyn :0) efter "smörgåsbordet".

Var lite ironisk där. Jag menar att var och en har rätt att välja och välja bort, även om man hör då och då att det är ett ytligt sätt att handskas med det andliga.
Skrivet av    Hwila

Håler med Hwila i det mesta...

men vill trycka på ytterligare en sak! Jag tycker att man ofta fokuserar på görandet och missar varandet! Att vara stilla, att vara uppmärksam - verkligen se vad som finns inom en och omkring en. Att finnas i ögonblicket i stället för att lägga uppmärksamheten utanför sej hela tiden...nu istället för då eller sen om man så vill!
Skrivet av    Avataria

Välkommen hit!

I övrigt sållar jag mig till det som Hwila och Avataria skriver.
Skrivet av    Missmu

Andlig Kirurgi

Jag tror att det bästa sättet att bli bättre på saker det är att göra det. Vill du bli bättre på att sjunga, sjung! Vill du bli bättre på att laga mat, laga mat! Vill du bli bättre på healing, heala! Sedan kan man givetvis ha nytta och glädje av böcker och kurser också, men det blir oftast mest teori. För att man verkligen ska göra fram-steg, krävs det att man går… När det gäller Andlig Kirurgi så har jag provat på det. Jag tror att Markus Gårdbäck är det mest kända namnet idag i Sverige när det gäller denna typ av behandling. Precis som med healing och andra behandlingar, kan det utföras på många sätt, jag har bara erfarenhet av Marcus behandlingar. Jag vet att många hyllar honom till skyarna, men hans behandling passade inte just mig. Jag personligen tror ju att det är med *tanken* som man till stor del styr sin och andras energier för att t.ex. ta bort blockeringar, inte med hårda knytnävar. Men jag vet också att många tycker att det är skönt att få en ”anledning att gråta” och det brukar inte vara några problem när Marcus tar i. För det gör han!! Och han har rejäla muskler också! Få lämnar hans behandlingsbänk utan ett par rediga blåmärken på kroppen som varar minst ett par dagar… Som sagt är detta inget som passar mig, men det innebär ju inte att *du* ska avstå att prova det och bilda dig en egen uppfattning. För han har, som jag uppfattar det, en stark och bra intuition. Lycka till och välkommen hit!
Skrivet av    Robban

Zen-tänkande

Att finnas i nuet... Här finns en mycket intressant sida med skojiga Zen historier. http://www.rider.edu/~suler/zenstory/zenstory.html
Skrivet av    drömtydaren

Artiklar från Familjeliv