Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Bläää möss!

Skrivet av stadsråttan
Vi har haft en invarsion av möss i huset vi hyr tillfälligt på landet. Förr hade vi katt och aldrig problem, nu är dom överallt! Sovrummet, köket, garderoberna. Vad göra? Vi har en krypande bäbis som man ju inte kan ha på golven då. Dessutom känns gift inte ok med tanke på det. Har försökt att täppa till hål men det är en omöjlig uppgift verkar det som.
Svar på tråden: Bläää möss!

Det finn någon...

elektronik makapär om man kan ätta in i eluttaget om avger någon ignal om mö inte gillar. (uräkta tavningen men en boktav funkar inte, du kan nog gia vilken :-))
Skrivet av    Anna

Ja, jag ser

att dina S har tagit slut, snällt att du svarade ändå! Vet du eller någon annan händelsevis var jag kan hitta en sådan (musbajs bland bäbisens kläder imorse och i skafferien gör mig helt desperat.)
Skrivet av    stadsråttan

Bästa rådet jag kan ge dig nu för tillfället är...

..att leta upp någon vänlig själ med katt o låna hem, katt, kattlåda i en vecka minst.... VI hade våran katt utackorderad i musjägartjänst varje höst till ett par vänner, det höll mössen i schack o de kom aldrig tillbaks....
Skrivet av    Mimmi & Zacki

Har provat utan resultat

Vi köpte några såna och märkte ingen skillnad alls utan återgick till traditionella råttfällor. Kanske inte så kul om man har småbarn som kryper på golvet, men om ni är noga med att sätta dem om nätterna och ställa undan dem på morgonen.
Skrivet av    Mmea

Tyvärr...

så finns det inga snabba lösningar. :-( Vi har tidvis problem med möss vi med och nu börjar hösten på riktigt vilket vi märkt. Vi har testat sån där elektronisk makapär och kan säga att den gör varken från eller till, tyvärr för visst vore det enkelt. Katt och fällor verkar vara enda lösningen om man inte kan täta alla springor och glipor och vem kan det i ett hus som vårt tex byggt på 1800-talet. Vi skulle få riva och bygga upp igen. För vår del är det mestadels fällor som gäller för vi har tyvärr ingen möjlighet att ha katt. :-(
Skrivet av    Asereht

Jag vet inte riktigt...

...vart man kan köpa dem, kanke järnia eller något liknande, vi hade en i vår ommartuga och det fungerade jättebra.
Skrivet av    Anna

De enda vi känner med

katt har en katt som inte jagar möss! Fällor känns ganska hemskt, hur fungerar dom? Ost? Mosade möss på morgonen?*ryyyys* Tack för alla förslag!
Skrivet av    stadsråttan

Artiklar från Familjeliv