Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur beräknas A-kassa?

Skrivet av Annika
Jag har under senaste året jobbat lite olika, men har alltid en heltidsanställning i botten. i våras tog jag ut fp 40% i veckan, i somras jobbade jag heltid och just nu har jag föräldraledighet utan ersättning så att jag jobbar 75% varje dag. lönen har alltså varierat lite. Kommer förmodligen att bli arbetslös efter årsskiftet och undrar hur A-kassan då beräknas. tar de något medelvärde på hela året eller lönar det sig för mig att gå upp till heltid med full lön före årsskiftet? Hoppas någon kan svara!
Svar på tråden: Hur beräknas A-kassa?

Ja det kan löna sig...

jag jobbade heltid de sista sex månaderna, och får därmed ersättning för heltid och full lön. Varje månad med heltid och högre lön höjer din ersättning. Det bästa är att du ringer din a-kassa och förklarar din situation, så kan de göra en snabbräkning åt dig för att se om du tjänar på det.
Skrivet av    Cicci

Fråga:

Är du uppsagd? Uppsägningstiden räknas också in i den för a-kassan kvalificerande tiden. Så om du jobbar heltid nu och lägger till din uppsägningstid, så kanske du kommer upp i 6 månader, och då grundas a-kassan automatiskt på din heltid. Annars beräknas någon form av snitt, men man tar alltid det sätt att räkna som blir förmånligast för dig.
Skrivet av    Cicci

Artiklar från Familjeliv