Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ledsen idag...

Skrivet av Maya
Min åttaåriga son har "godartad barnepilepsi". I våras togs medicinen bort för att se om epilepsin vuxit bort, och han har varit anfallsfri i ett halvår nu. Men...inatt fick han en kramp igen. Hans kramper har hittills bara kommit när han ska somna/vakna. Någon mer som har det så? Så nu väntar jag på besked från läkaren om vi ska sätta in medicinen igen. Hopppas att han svarar lika bra på medicinen den här gången, förra gången var han anfallsfri från första medicindosen!
Svar på tråden: Ledsen idag...

Samma här

\"godartat barnepilepsi\" som svarar bra på medicin. Fick också börja om efter 1,5 år utan medicin, hur himla supertrist var inte det då :( Då var jag inte så glad, men grabben själv bryr sig inte så mycket. Han har bara haft sina anfall vid feber eller trötthet. Min grabb var också helt anfallsfri första omgången med medicin och andra omgången så har det tagit lika bra. Han mår som alla andra och har inga anfall. Så jag hoppas ni har samma tur.
Skrivet av    Eirene

Hej!

Hur gammal är din son? Vad har läkarna sagt, är det fortfarande chans att epilepsin växer bort? Vi har inte fått besked från vår läkare om han ska börja med medicinen igen, han har inte haft fler anfall (peppar,peppar...). Han har ätit Tegretol, och mått bra hela tiden, men jag oroar mig lite över alla biverkningar som finns... Hur länge ska din son ha medicin nu innan man ev. provar att ta bort den igen?
Skrivet av    Maya

Det sa läkaren då vi började om

att när man sätter in med. igen så handlar det om år som man behandlar så minst ett par år sade han då. Sedan så har jag för mig att han pratade om ett år utan anfall då kan man börja trappa ut den. Hoppas nu jag minns rätt. Jag tog ju upp det då vi började om för det kändes så tungt då. Nu har han trappat upp dosen i våras för det kom några små känningar. I och med att han växer så kräver kroppen mer medicin för att hålla borta det. Så när han gick upp i dos försvann alla anfall igen och han mår helt bra och lever helt som alla andra. Min grabb står på en låg dos , läkaren sa det att det är en liten dos han behöver. Hur framtiden ser ut, ja det blir ju att spekulera men läkaren sa i alla fall att det fortfarande kan växa bort. tydligen är det ett bra tecken att den är så lätt att medicinera bort. Jag oroar mig inte för biverkningar alls, jag menar vad löns det? Han behöver sina tabletter så jag tänker inte ens tanken så länge han mår bra. jag håller nog den tanken i från mig kanske. Han är 14 år och fick diagnosen ep som sexåring.
Skrivet av    Eirene

Hmmm, min åttaårige son ska snart trappa

av sin medicin. Har varit krampfri under hela medicineringen. Han hann bara ha 2 kramper (med 4 månaders mellanrum), innan medicin sattes in, båda vid insomningsfasen och \"grand mal\" - tror jag det kallas (kraftiga kramper och medvetslöshet). Jag undrar hur det kommer att gå för oss, när jag läser om er. Om ni får börja om med medicineringen, så borde ju din sons kramper upphöra på samma sätt som förra gången. Vad ledsamt att er son fick en kramp igen - man hoppas ju så mycket och när tiden går (flera månader) så andas man ju ut lite och så blir det kanske ändå inte som man just började våga hoppas. Håller tummarna för er!
Skrivet av    Inki

Hej!

Hur länge har din son ätit medicin? Min pojke fick diagnosen godartad barnepilepsi när han var sex år och åt medicin i två år. I natt fick han en liten kramp igen,det var den andra inom en vecka,så troligen kommer vi att få börja medicinera igen. Ja, det är lite trist för när det gått ett halvår utan kramper så trodde vi förstås att ep:n hade vuxit bort...Men han mådde ju bra på medicinen förra gången så det blir nog likadant nu. Håller tummarna för er också att det går bra att sluta med medicinen!
Skrivet av    Maya

jag ska försöka

sluta oroa mig för biverkningar! Han fick en liten kramp igen i natt, så det blir nog medicin igen... Hur länge hade din son stått på medicin innan den togs bort första gången?
Skrivet av    Maya

Förstår att det känns jobbigt...

...vår son ska eventuellt trappa ur sin medicin snart också och jag bävar för den dagen! Han skulle trappat ur medicinen redan för ett år sedan, men då fanns det aktivitet på sömneeg´t så nu ska han göra nytt eeg i november. Gjorde han EEG innan urtrappningen? Jag tror att han säkert svarar på medicinen lika bra igen och att ni kanske får göra ett nytt försök om ett par år igen! Hoppas allt ordnar sig! Kram/ Gunilla
Skrivet av    Gunilla

Ja, vi gjorde...

ett sömn-eeg för drygt ett år sedan och då fanns ingen aktivitet. Så det är klart att man hoppades att epilepsin skulle vara borta... Pratade med läkaren idag och om han inte har fler kramper så ska vi avvakta med att sätta in medicinen, men vi har fått remiss till ett nytt EEG. Tack för din omtanke, och hoppas det går bra för din pojke!
Skrivet av    Maya

Lite sent svar

Hur länge, ja det var några år. 3-4 ungefär.
Skrivet av    Eirene

Artiklar från Familjeliv