Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Pengar - igen

Skrivet av mergnu
Ja, så är det så, igen att x-et säger att hon inte har råd att köra varannan helg längre. Hon tycker förvisso att jag ska umgås med barnen och att hon behöver sin barnfria tid (helst mer) men har inte eknomi att köra. Visst är det långt. Det blir totalt 80 mil varannan helg men det borde hon väl tänkte på innan hon flyttade. Jag betalar det underhåll jag ska, avrundat uppåt, åker oftare hela vägen än hon (vilket händer 1-2 ggr per år). Försöker stötta med att hjälpa till med lite klädköp och så... Men var drar man gränsen???
Hon bor ganska dyrt (men SÅ bra för barnen), har en ganska dyr bil och låg lön.
Jag klarar mig jättebra eftersom jag har sambo, men då är det ju å andra sidan inte jag som betalar mer utan vi. Jag vill ju att dom ska ha det bra, och klara av att bo där dom gör men...som sagt, var drar man gränsen. Jag menar, 500:- i månaden gör ju inte en sådär jävla stor skillnad. 1000, 2000....??? Jag tycker ju på nåt sätt att hon samtidigt får ta konsekvenserna av att ha flyttat, skaffat en bättre bil, bo bra etc.... men jag vill ju inte att barnen ska drabbas liksom...
Hur tänker ni?
Svar på tråden: Pengar - igen

Ja du...

Det där med bensinpriset som rusat sätter nog mer än en käpp i hjulet hos många separerade familjer... Hur delar ni betalningen nu? 50/50, eller står du för merparten? Som du själv säger, så är det ju inte ditt problem att hon inte anpassat sina utgifter till de inkomster hon har, man måste ju tyvärr rätta mun efter medel. Du kanske ska sluta med extrasakerna vid sidan av underhållet och lägga det till bensin..? Många bäckar små... Det finns inga alternativa färdmede som går att ta till?
Skrivet av    Eva-Ley

Har kollat

om det går att åka tåg men barnen är ju lite för små än för att kunna fixa det själv än. Flyg måste de byta å då blir det ju skitdyrt. Så alternativen är få. Kanske har du rätt där att jag kanske ska skippa småhjälpen och systematiskt hjälpa till med bensin på nåt sätt. Kör vi båda två så har vi ungefär 1500:-/mån var. *suck* Ja, vi kör ju halva vägen var men som sagt så kanske var tredje gång så kör jag hela vägen (eftersom de bor i min gamla hemstad) så på så sätt betalar jag ju lite mer.
Skrivet av    mergnu

Är faktiskt en vettig lösning

För det sticker nog i fler ögon att en förälder ska straffas ekonomiskt för att den andra väljer att flytta långt. Om du kör var 3:e gång hela vägen så kan ju faktiskt det tas som kompensering istället för all småhjälp som du bidrar med i nuläget.
Skrivet av    Eva-Ley

Fast där är vi ju redan

i prinicp. Så det är ytterligare pengar hon vill ha. Jag kan inte tolka hennes förklaring på nåt annat sätt än mera pengar. Ni har ju också ganska långt emellan. Hur gör ni?
Skrivet av    mergnu

Mina är så stora...

... att de åker själva med Swebus, som är det enda som går utan byten mellan Linköping och Göteborg. Kostar 195 kr enkel resa per barn om man förköper, och vi betalar en resa var, dvs exet betalar hitresan och jag hemresan. Ibland går det att \"slänga iväg\" dem typ en lågresedag och då kostar en resa bara 137 kr. Mer pengar tycker jag inte du ska bidra med bara sådär, utan räkna på det hela istället. Du bidrar ju redan med mer, kanske borde även hon räkna på sin sida..?
Skrivet av    Eva-Ley

Artiklar från Familjeliv