Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Pseudotvillingar gånger två?

Skrivet av Camilla
Har tre killar. Nr 1 är 5,5 år nr 2 är 4 år och nr 3 är 4 månander. Är jag helt knäpp eller? Jag vill ha en till. Helst så snart som möjligt. Någon med erfarenhet? Tips. Gör jag rätt eller fel. Det känns som att det är lättare att hela tiden gå hemma än att få in den lille på dagis och jobba lite och sen bli gravid igen. Det var ju ok sist. För och nackdelar?
Svar
Jag har
pseudotvillingar gånger 2(med ett år emellan resp. 11 månader).Jag resonerande som du,men det är jobbigt.Inte minst när man går ut och önskar man har sex armar...men det går ju.
Skrivet av    Cecilia m fem+bf 16 april
Jag orkade inte
Så jag väntade tills yngsta var 2½ innan vi försökte på fyran. Ibland tyckte jag att jag borde ha skaffat fyran direkt, fast då hade jag inte ork. Det är toppen nu iallafall, fick en tjej som fjärde och hon växer ikapp yngsta brorsan med fart! Jag har 2 år 2 mån mellan ettan och tvåan 18 mån exakt mellan tvåan och trean sen blev det 3½ år mellan trean och fyran. Det känns bra, men om det känns som att du orkar så kan du ju försöka direkt. Visst underlättar det om de andra är lite större, men det är ju mest första året som är tungt. Ville bara berätta hur jag gjort och peppa för en fyra! Det är toppen med fyra barn - familjen blir så harmonisk!
Skrivet av    Bibbi m Juni + 3 söner
Hej
Jag har en flicka född 0012, en pojke född 0207 och en flicka 0404 och väntar fyran 0605 och jag älskar mitt liv som tätis mamma och allting fungerar utmärkt Klart att det är jobbigt ibland men oftast bra
Skrivet av    Ela
jag var inne på det
Mellan mina två äldsta är det 14½ månader. Nu är de 5 år och 4 om en dryg månad. Lillan är 7½ månader. (3 år 3 månader yngre än mellanbarnet och 4 år och 5 mån yngre än äldsta). Nu blir det inget tätissyskon till lillan, för min kropp hade det väldigt jobbigt under senaste graviditeten, och jag har fortfarande problem med fogarna. Jag klarade inget hemarbete under ett halvår...... Min man och mina barn behöver mig, så därför har vi beslutat att det inte blir något tätissyskon. Vår bäbis känns som en sladdis för oss, men pratar man med andra, så håller de inte med:-) Det beror ju på vad man är van vid *s*. Hade det blivit tätis igen (vilket vi hade planerat från början), hade vi gjort som förra gången, att båda hade skolats in samtidigt. Jag hade alltså haft dem hemma båda två. Nu började jag jobba 50% när lillan var 6 månader(vi delar på ledigheten), så även att man har tätisar, så kan man ju jobba mellan barnen. Skulle jag ha under tre år mellan barnen, skulle jag nog ta hem barnet från förskolan om barnet hade blivit inskolad, men eftersom Nora var över tre år, och för att hon ändå var hemma över två månader på sommarlovet, valde vi att ha kvar henne på förskolan. Nu kommer jag öka min arbetstid och maken kommer jobba heltid i maj/juni-någongång, så då kommer vi skola in lillan.(Då 15-16 månader gammal) Det blir då mjukstart innan semestern, och sedan på \"allvar\" i augusti när hon är 18 månader. Det var lite svammel o tankar från mig.
Skrivet av    Cayenne
Hur gjorde ni med bil?
.
Skrivet av    Camilla
Kom på en fråga till?
När skall man skaffa 4:an. Nu eller om ett år?
Skrivet av    Camilla
vi köpte
7-sitsig bil redan när vi väntade nr 2. Det var jättesmidigt för tvillingvagnen fick plats utan problem:-) (FAst vi har ju \"bara\" 3 barn)
Skrivet av    Cayenne
Det.....
måste ju ni bestämma helt och hållet. Det beror ju på hur er familj ser ut........
Skrivet av    Cayenne
Lite inne på det
...men tre får räcka. Det känns som om allt blir mycket mer med fyra än med tre - om vi ska åka på semester eller hälsa på släkt och vänner (sover ofta över på grund av avstånd). Samtidigt tycker jag att min kropp tog så mycket mer stryk efter tvåan som kom tätt än när jag väntade ett tag. Börjar bli så gammal att några år till börjar spela roll av den anledningen också. ...så tre får det bli här :-)
Skrivet av    Mumselimums