Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Au-pair problem

Skrivet av Mallan m Hugo 0401 +bf nov
Vår au-pair började hos oss för snart en månad sedan, de två första veckorna var vi i vårt hus i Spanien o hon hade egentligen semester o lärde mest känna oss o Hugo. Nu är vi tillbaka i London o vardagen, men jag tycker att rutinerna fungerar sådär. Dels är hon i princip anorektisk o äter naturligtvis inte korv, köttbullar, fiskpinnar osv. som vi äter rätt ofta till lunch, så nu har jag fått lägga upp luncherna helt annorlunda, Hugo äter sina ovanstående favoriter o jag/hon får göra tex pastasallad m räkor osv alternativt att hela familjen egentligen fått anpassa sig efter hennes matvanor o vi äter nu utan grädde i mat(ja vi lägger i t oss efteråt)naturligtvis även dyrare matkostnader eftersom vi byter ut köttbullar o fiskpinnar mot lax o räkor.(I början var hon alltid sen m frukost o började sin arbetstid m att äta, vilket vi sa till om flera gånger, nu har det dock gått hem, sen var hon ju inte hungrig vid lunch o gjorde sin egen mat senare..när vi sa till på skarpen har hon den senaste veckan hållit mattiderna, det går ju inte att alla gör sin mat o alla äter på olika tider!..hon grinade när vi sa till o var sur flera dagar)däremot låter vi henne äta frukost när hon vill, eller kan man ha som krav att hon ska äta frukost m oss även om hon börjar 11? Sen är hon inte sådär jätte engagerad med Hugo, och är inte bra på att avleda honom när han har sina trotsattacker, han är inte heller så förtjust i henne, däremot verkar det som att han försöker, han ropar på henne när han ser henne och vill liksom få kontakt. Men när hon är ledig så bara går hon, stannar inte o tar upp han eller säger nåt fast han står o säger hennes namn. Nu gick han utan grin t parken m henne, däremot vår förra barnvakt älskade han, pratade om henne när hon gått, pussade henne, o alltid glada skratt från hans rum. Jag vill tex att hon ska måla, bygga, sjunga, o stimulera honom, men hon sitter väl mest med o han leker m bilar.Nu var jag på Hugos playgroup häromdagen o ngr av barnens au-pairer var där, och de var heelt fantastiska m barnen, pratade o busade även m Hugo, som minsann gick till dom frivilligt. Det visade sig att en av dom var här på besök o söker jobb i familj, och jag tänker så mkt på dethär nu, jag vill ju ha nån som är sådär glad o uppåt o trevlig(ok man kan ju inget åt att man är mer tyst o stel av sig som vår tjej, fast hon verkade så bra o mogen på mail o i telefon, hon är 21) men det viktigaste är ju att ha nån man vet att Hugo gillar. Dessutom ska vi ju få en bebis till familjen i novembero då är det ju jätteviktigt att allt fungerar. Det kändes i magen att det skulle funka med den andra tjejen t 100%. Vad gör man och är det fel att avbryta med någon egentligen p.g.a personkemi? De senaste dagarna verkar vår tjej trivas, då hon hittat andra au-pairer att gå ut med osv. Ska man fortsätta avvakta o ge henne en chans? I övrigt gör hon ju sitt jobb, tex strykning, dammsugning osv.
Svar på tråden: Au-pair problem

Kan ingenting om au-pairer

Vad som krävs av dem osv. Men däremot vet jag att jag inte skulle lämna mina barn till någon som jag inte kände att det klaffade med. Att man själv inte kommer superbäst överens är en sak, men kemin måste vara på topp mellan barn och barnvakt tycker jag. Jag är iofs otroligt petig och lämnar väldigt sällan bort mina barn, men så känner jag.
Skrivet av    Annika m R, L & N

På besök, men svarar ändå

När jag läser ditt inlägg så tänker jag direkt att detta är en tjej ni inte borde ha kvar hos er. Jag skulle aldrig lämna mina barn med någon som jag inte litade på eller som jag inte tyckte var en bra förebild för mina barn och tog hand om dem på bästa sätt. Är hon er barnflicka så ska hon oavsett ledig eller inte alltid hälsa och visa att hon finns där, barnet förstår ju inte att hon är \"ledig\". Hon kan ju hälsa på din son, men säga att hon måste iväg och att de får leka senare eller imorgon eller nån bra förklaring om hon har bråttom iväg, absolut inte bara nochalera honom. Dessutom ska hon ju vara en förebild och en bra förebild låter det ju som hon inte är då hon inte tar hand om sig själv. Och man måste kunna ta hand om sig själv innan man kan ta hand om andra, eller hur? Dessutom tycker jag visst att personkemin ska stämma, det är ju er familj det handlar om och det är erat barn hon ska ta hand om. Nej, prata med tjejen du och förklara hur du känner. 21 år är hon o då borde hon vara så mogen att hon kan ta en diskussion och få höra hur ni känner och upplever er situation. Om annat så tycker jag att ni borde säga upp henne och hitta en annan barnflicka. Hoppas det löser sig och tänk på att det trots allt är eran familj som går i första hand.
Skrivet av    Mia

Finns det inte..

au-pair organisationer du kan fråga om råd? Fast det känns ju tydligt att du och familjen inte trivs med henne så det är väl bara att göra pinan kort? Jag instämmer i att jag skulle aldrig låta någon jag inte litar på och har en trygg relation till ta hand om min dotter. Du borde åtminstone prata med henne.
Skrivet av    Gabrielle med Victoria

Tycker såhär...

...att självklart skall ni byta ut henne. Personkemin verkar ju vara NOLL, eller? Kan verka elakt att säga så, men jag tycker att din son (och bebisen) går fett före henne i detta läge. Min bästa väninna har en underbar aupair från Schweiz, hon är som en familjemedlem och älskar hennes dotter. Men hon hade oxå en tjej innan henne som det inte funkade med. Det var lite liknande som er situation faktiskt, matproblem och att tjejen inte verkade bry sig om barnet speciellt. De hade svårt att prata med henne, det var ingen kemi...och efter några veckor så sa tjejen som tur var själv upp sig p g a hemlängtan. Just när man har någon så nära inpå så måste det ju bara funka. Det kan ju inte vara kul för barnflickan heller, hon kan ju inte trivas. Det är ju en annan sak om man har en anställd på ett företag, då tycker jag inte det är lika viktigt om man inte trivs 100% med varandra bara personen gör sitt jobb. Nä, grabba den här andra tjejen bums tycker jag, verkar ju vara meningen att ni skall ha henne.
Skrivet av    Myska

Artiklar från Familjeliv