Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Inte vb men parkeringstillstånd,

Skrivet av Ullet
hur många av er har det? Vi fick nyss avslag på vår ansökan o jag tycker det är skitdåligt gjort av dom måste jag säga. Nu har vi till den 24 att överklaga el ge ett "yttrande" som det så vackert står. Plorp står ju inte stilla en sekund, man har vagn o massa packning med sig när man ska iväg men han anses inte tillräckligt rörelsehindrad för att behöva parkeringstillstånd även om han riskerar att springa rakt ut i trafiken pga sitt handikapp även om han också har ett rörelsehinder m taskig grovmotorik. Man blir trött. Vi har svårt nog m parkering m storbilen o allt jobb runt omkring bilåkeriet m Plorp. Hur har ni det?
Svar på tråden: Inte vb men parkeringstillstånd,

Jag tycker

att du skall försöka, men tror att det kan bli svårt, beror nog också på i vilken ålder ditt barn är. Allt vad det gäller bidrag har blivit mycket svårare i dag och också arr få sin överklagan att gå igenom. Jag hade parkeringstillstånd från och med då min son var fem år. Då han blev 18 ansökte han själv och fick nej med motivering att han inte själv hade körkort och bil och föraren först kunde släppa av honom och sen leta parkeringsplats. Vad det innebär socialt bryr sig ingen om. När han då studerade skulle han ibland då han förflyttade sig mellan skolor, praktikställen, studiebesök, simhallar etc. kunna åka med en kompis och parkera på handikappplats. Men vilken kompis vill ha problem med att packa in rullstol hjälpa han på plats och sen vid ankomsten hjälppa han ut och ta fram rullstol för att sen själv leta parkeringsplats. Även om kompisen skulle göra detta vill man som handikappad inte känna att man är till en belastning utan då tar man hellre färdtjänst, omständigare och dyrare för både den handikappade och kommunen, antingen tänker inte folk eller så bryr man sig inte? Avslag eller ej är nog många gånger beroende på dels hur bra man själv är att beskriva men ännu mer på om man har tur eller otur vid tilldelning av handläggare, detta är min erfarenhet genom åren. Vet inte om jag direkt svarade på din fråga men ändå...
Skrivet av    lisa

Kan du

ta med Plorp till handläggaren och prata lite med denne? Så får de se honom.. Jag svettas av bara tanken på att ha nån som är \"mer\" med mig när jag ska iväg på stan än min C.. och Plorp kräver MYCKET mer än Christian, ju, hur söt han nu än är! =) Han borde verkligen ha ett P-tillstånd, om nån.
Skrivet av    anne.h med fyra perfekta barn =)

Nix!

Inte får vi det inte. Sonen har ju protes och får ont av att gå långt osv, men som lisa skrev ovan så tycker de att jag ska släppa av honom och sen åka och parkera. Alternativt bära honom.. Detta var två år sedan, klart man lämnar en 4åring i stan o åker och parkerar??!! Nu ska han få rullstol också och jag funderar på att söka om. Det är trångt att få ut den också.
Skrivet av    Achelois

Hej Ullet!

Du tror inte att DU själv skulle kunna få det? Du har väl också värk? Vi skulle söka det när jag väntade Lucas pga min värk och kombinationen, graviditet och EMMA så skulle vi kunna få ett tillfälligt. MEN ansökan kom aldrig in (jag hade för mycket annat som strulade)
Skrivet av    Nikki