Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Jag brukar läsa här en del

Skrivet av KarinaL
men sällan skriva. Jag har två barn en son som jag fick när jag var 34 och en dotter samma år jag skulle fylla 40. På kafferasten på jobbet idag började några prata om vilken period som åldersmässigt var den bästa att skaffa barn. Dessa personer (där de flesta var 50+ som hade stora barn) tyckte att det var bäst mellan 20-30. Skälen var bla att man blev mer bekväm med åren och dessutom var ju äldre föräldrar så mycket mer pjåskiga vad det gällde barnen. Jag sa inget under denna diskussion men tycker definitivt inte det senare stämmer, i alla fall inte på mig. Min dotter har kompisar som har föräldrar som säker är 15 år yngre som är mycket pjåskigare än vad jag är. Varför resonerar folk på detta sättet? Är det för att de är äldre och att det faktiskt var så när deras barn var små eller?
Svar på tråden: Jag brukar läsa här en del

Tror inte att det har med

åldern att göra. Snarare att man blir mindre pjåskig, vad det nu är egentligen, ju fler barn man får, man blir ju mer erfaren och lugnare. Och ju fler barn man får desto äldre. Har ingen aning om hur det var \"förr\"... Den bästa åldern att få barn är just när man får dem!
Skrivet av    eliella

jag tror

att folk helt enkelt referar till sig själva. Det dom gjorde var bäst.
Skrivet av    ~Trixie~

Lite inskränkt

men typiskt kaffebordssnack :) Jag tycker inte du ska ta det så allvarligt. Som någon \"sa´\" här, den ålder man skaffar barn i är ju den bästa. Jag tror inte pjåskighet har med ålder att göra, jag tror det har med personlighet att göra. Det finns väl för och nackdelar med båda sidor. Man blir kanske bekvämare med åren, men jag som nu fyllt 40, känner att det ska bli jättekul med något nytt i mitt liv. Jag var på gränsen till lite uttråkad med mitt \"bekväma\" liv, dvs chefskarriär, mycket resor, bra ekonomi. Det låter ju bekvämt, men samtidigt frågade jag mig vad meningen med livet var. Så jag tror det är mycket upp till person. Blev ett långt inlägg!
Skrivet av    Mia m Jesper

Tror inte att det har med åldern..

att göra utan personligheten. Jag skulle gärna haft barn vid 25 (fick mitt första vid 30). Men vad gör man när man inte träffar den rätte förrän senare. Jag själv tror att jag blev mer bekväm med tiden sen om om det har präglat mitt föräldrarskap eller inte det kan jag inte svara på.
Skrivet av    Cicci

Artiklar från Familjeliv