Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vad tänker ni på inför förlossningen?

Skrivet av Nezor
Min tjej har tänkt ut allt långt i förväg, men jag har inte kommit mig för och nu börjar det brännas.. Vad har ni förberett? Presenter? Kanske t o m en väska med bra saker. Berätta gärna.
Svar på tråden: Vad tänker ni på inför förlossningen?

Jag tänkte inte så mycket

Var mest bara hyper, rent allmännt. Hon drabbades av havandeskapsförgiftning & var in på kontroll varannan dag där i slutet. Det var först där när det verkligen drog ihop sig som jag insåg att det kunde gå riktigt illa & reagerade på det. Men utöver det, så ägnade jag nog all tid & energi på att försöka förbereda mig på livet efter förlossningen - obefintlig sömn, ständiga irritationsmoment & allt sådant negativt som skulle kunna ske... Gissa om jag blev positivt överraskad när bara hälften inträffade?! :D
Skrivet av    Flu

Då jag är....

som jag är hade vi avtalad signaler, smärtlindringsform, min roll osv. Presenter? Till vaddå? Löjligt! Ni ska få fram er barn....det största av allt (bildligt talad hoppas jag för tjejen)....och en fånig present får inte plats där! Ta gärna med ett ombyte kläder åt er båda. Men det absolut viktigaste: avtala vad din roll är, hur hon ger tecken osv. Det är en ganska jobbig upplevelse för båda, hon för det fysiska (kan svida liiiite...) och han för att stå bredvid makteslös. Hon kommer inte att i fina ord och meninger att förklara att hon vill ha lustgas eller dylikt, därav tecknen. Och råkar hon kalla dig intressanta saker tiger du(!) och har glömt dom ca: 3 sekunder senare! Vissa tjejer tycker att det är en _mycket_ besvärlig procedure, fysisk jobbig, smärta och allmänt stressig, ha därför överbärenhet och var en stöd och hjälp, det är _hon_ som ska göra jobbet och du ska hjälpa bäst det går. Låser det sig för dig ska du säga det tydligt och ta time-out, lämna stället om det behövs en stund, samla dig och köra vidare.
Skrivet av    Totte

Nej jag var...

inte det minsta förberedd, jag tog det som det kom och det funkade utmärkt för mig. Det hela kändes väldigt självklart och naturligt. Jag tyckte det flöt på fint och det mesta det gav sig självt efterhand.
Skrivet av    Smålandspappa

Praktiska saker

Bekväma och oömma kläder, en förlossning tar tid och kan vara stökig. Ta med mat, sannolikt får du inget där, i bästa fall fika. Kolla om du får tillgång till en sovplats, du kan bli kvar där hur länge som helst och du måste också kunna vila emellanåt. Pengar och telefonkort, mobiler ska var avstängda. Trevligheter kan vara uppskattade, musik, nåt att läsa, favoritmyskläder (till mamman) att ha efter förlossningen. En liten present till mamman och en till barnet visar att du respekterar och uppskattar hennes prestation och välkomnar barnet som en egen individ. Träna upp dig lite, du kan hamna i lägen där du verkligen behöver fysisk styrka och uthållighet.
Skrivet av    Lasseman

Artiklar från Familjeliv