Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

när veta om man är gravid?

Skrivet av meli
vi hade sex förra måndagen, alltså i förra veckan. kan man se på urinprov redan nu om man är gravid?
Svar på tråden: när veta om man är gravid?

Nej.

Du kan testa tidigast från den dagen du väntar din mens (vissa får positivt ett par dagar tidigare än förväntad mens, men får du negativt kan det vara falskt negativt).
Skrivet av    Sara m. Viggo

Beror på ägglossning

Om du hade ägglossning någon dag tidigare och ägget blev befruktat i måndags, 12 dagar sedan tolkar jag det som, så kan ägget ha fäst och hormonhalterna skulle kunna påvisa graviditet redan nu. Då borde du vänta mens inom några dagar, om du inte har långa cykler. Har du haft ägglossning efter måndagen så är det ju minus några dagar till. Men ett test så här tidigt är mycket osäkert. Visar det neg kan det mycket väl vara så att ägget är befruktat men hormonhalterna ännu inte hunnit stiga. Är det positivt kan ägget ha fäst men inte delat sig som det ska och mensen ändå kommer eftersom kropen stöter bort livsodugliga blastocyster i ett tidigt skede. Mitt råd til dig är att invänta den dagen mensen skulle ha kommit och testa om den inte kommer.
Skrivet av    Sofia*

Ja, den skulle komma den här veckan

jag har ju aldirg min mens på samma dag, men jag skulle fått den mellan måndag och onsdag den här veckan... jag väntar en vecka till och ser vad som händer...
Skrivet av    meli

Inte alls omöjligt

Jag har testat 11 respektive 12 dagar efter \"tillverkning\" och fått tydliga positiva svar. Du vet ju också när ni hade sex och det är nu 13 dagar sedan. Men sedan så är det ju olika för alla hur mkt och fort hccg nivån höjs så det kan påvisas i urinen men det är inte alls omöjligt att se redan nu om det är positivt,däremot kan du ju få negativt fast du är gravid pga av för låg hccg-halt som jag nyss nämnde. Därför råder man att det är bra om man väntar för att få rätt svar. Jag skulle testa ögona böj! Skulle inte kunna hålla mig.
Skrivet av    Mia m. Linneá-99,Tobias-01 & Pontus-04

nej jag har ingen lust o testa...

för OM jag skulle vara gravid så skulle det vara i typ vecka 1- och då är det såååå lång tid till att man kan tro på att det kanske kan bli nåt. jag väntar en vecka till. förmodligen kommer mensen den här veckan. tror inte man kan bli gravid på ett knull.MEN både min mormor o mamma blev det varenda gång! vet inte om det är ärftligt eller....nåja, vänta o se
Skrivet av    meli

Ok.

Du väljer ju självklart själv,även om det är möjligt att se redan nu som du frågade.
Skrivet av    Mia m.Linneá-99,Tobias-01 & Pontus-04

ja, jag är gravid *imt*

....h
Skrivet av    meli