Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Tips ang tygblöjor önskas

Skrivet av Kajsa BF 23/11
Inte så långt kvar till förlossningen nu då och tygblöjor inhandlade. Allt är köpt eller fått begagnat. Men har aldrig använt tygblöjor förut och behöver lite tips och råd känns det som.
Har väl tänkt att använda ullbyxor (stickade). Nu är ju inget av det vi har nytt, men behöver man återinfetta byxorna innan eller hur funkar det där? Jag vill ju tvätta alltihop innan vi använder det på vår bebis. Känns ju fräschast så. Men jag tänkte på ullbyxorna, om jag tvättar dem behöver jag återinfetta dom direkt? Vet ju inte när de förra ägarna gjorde det. Vet heller inte hur ullbyxor ska kännas för att man ska veta när det är dags för ullkur.
Svar på tråden: Tips ang tygblöjor önskas

Återfetta

Jag skulle återfetta dem på en gång, för säkerhets skull, det blir ju knappast sämre av det.
Skrivet av    eling

Jag brukar

alltid återinfetta efter tvätt så jag skulle se till att göra det! Tänk på att de kan släppa igenom lite fukt de första gångerna efter tvätt (även om de är fettade)
Skrivet av    Anonym

Tack!

Ska göra det.. Håller som bäst på att tvätta alla vikblöjor och övriga blöjbyxor. Tänkte tvätta ullbyxorna idag. Och sen blir det alltså återinfettning. Sen återstår bara att se hur blöjorna passar vår bebis!
Skrivet av    Kajsa BF 23/11

Artiklar från Familjeliv