Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ang.stöd...

Skrivet av Martins mamma
...i 7:an.Sonen har bytt skola och är okoncentrerad hemma.Ringde klassföreståndaren för att kolla läget,hon tycker att han är pratig och gör inte mycket på lektionen dock var han glad men det kan man ju inte vara hela tiden enligt henne.
Han hänger med bra och är inte speciellt svag i något ämne enligt förra fröken,jobbar han inte på lektionen så är det något som är fel enligt henne.Pratade om stöd bara som en lösning men det existerade inte på hennes skola.Av ekonomiska skäl.Är det inte så att alla barn har rätt till det stöd de behöver för att klara sin utbildning?det är en kommunal skola.
Jag vet att vissa lärare är goda pedagoger o andra inte men rätt ska väll vara rätt?
Martins mamma
Svar på tråden: Ang.stöd...

Vad

förra fröken säger ska tas med en nypa salt. Det är ju otroligt mycket som händer i hans liv i den här åldern som kan förklara att han förändrats. Visst har alla barn rätt till stöd men du är lite vag med vad problemet egentligen är? Han är pratig och har svårt med koncentrationen men har han inlärningsvsårogheter? Det blir nog knappast något extra stöd för koncentrationsproblem om det inte finns någon bakomliggande orsak, t.ex någon diagnos. Vad menar du egentligen med att vissa lärare är goda pedagoger och andra inte? Är du missnöjd med sonens nya lärare? Han har väl olika lärare i alla ämnen så kan ju inte hänga på det..? Utveckla gärna lite!
Skrivet av    Qanna

Hjälp

Man har rätt att få den hjälp som krävs för att klara kusrplanen. Men det är, som alltid, ekonomi som styr. Lite beroende på vad slags hjälp barnen behöver så krävs lite olika men genomgående är att det finns dokumneterade inlärningssvårigheter. Vad är det du vill att din son ska få hjälp med? Det finns ju en kurator, eller psykolog om det är samtal han behöver. Kontakten med denne behöver inte gå via läraren utan ni kan kontakta dem direkt.
Skrivet av    Sofia*

Hej

Ja det var kanske otydligt,Martin ligger på medel i det flesta ämnena något bätre i svenska,duktig musiker. Nej någon diagnos har det aldrig varit tal om för hans del.Ja vad jag sett och hört hittils så tycker jag att klassföreståndaren är en dålig pedagog.Men visst är det ett tufft jobb att ha 30 barn i matte,och hinna hjälpa o svara på frågor.Nu vet vi att vi måste jobba lite mer hemma,o det är helt ok för vår del.Jag tänkte mest att det borde finnas stöd om man behöver mer genomgångar om man känner sig osäker i nåt ämne. Tack för ditt svar!
Skrivet av    Martins mamma

Tack för svaret.imt

ö
Skrivet av    Martins mamma

Läxläsningstimmar

I vissa skolor har man läxläsningstimmar, \"mattestugor\" och allt vad det kan helat. Alltså någon eller några lektionstimmar i veckan då det finns en lärare tillgänglig och de elever som behöver lite hjälp med läxorna eller vill ha en lärare tillgänglig när de jobbar med sånt de halkat efter i, kan droppa in och sitta och jobba. Det kräver förstås också ett eget initiativ från eleven. Dels att den kommer dit efter ordinarie skoltid och dels att den faktiskt sitter och jobbar. Annat stöd, som speciallärare och liknande, finns bara för de elever som har inlärningssvårigheter (och inte ens de får tillräckligt med tid hos specialläraren) så du kan nog inte räkna med sådan hjälp om din son bara är alltmänt okoncentrerad och ointresserad av att jobba under lektionerna.
Skrivet av    En lärare

Angående stöd...

...så står det ju att alla barn har rätt till det, men verkligheten är tyvärr inte så idag.... Klaga hos rektorn, det är han/hon som tar beslut om mer stöd, tyvärr kan inte läraren göra mer än slita själv... Arbetar själv som lärare i en fyra, har en liten klass på 18 elever varav en elev som är supersvag. Han ligger på en ettans nivå i alla ämnen, men jag får ingen hjälp eftersom det kostar för mycket och att jag har så få elever... Så det är INTE lätt att hjälpa alla...tyvärr...
Skrivet av    Grundskollärare

Svårt att lära

Men är det meningen att även barnen som bara inte har lust att arbeta i skolan ska ha rätt till stöd? Jag trodde att stödet skulle sättas in för de barn som vill lära men har svårt för det.
Skrivet av    Pip