Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Mooncup

Skrivet av Nybörjare
Idag har jag för första gången börjat använda min mooncup. Jag har två bekymmer, dels blir jag alldeles svimfärdig och illamående när jag försöker få ut den pga vacumeffekten. Dels ligger blodet som jag häller ut i toan kvar i toalettbotten när jag spolat. Hur gör ni?
Svar på tråden: Mooncup

Såhär gör jag

Jag klämmer ihop koppen lite så att luft kan smita förbi när jag drar ut min, och blodet på botten an skålen försvinner på ett par spolningar, så är det alltid med mensblod.
Skrivet av    Eva

Så här gör jag

om blod i toastolen; lägg en bit papper innan du tömmer, och spola sedan genast, så hinner det inte sjunka till botten och cementera sig.
Skrivet av    Bara jag

Hjälp

Det gör så förbenat ont precis innan man får ut den att jag nästan får panik. Jag provade som du skrev, att trycka in ett par fingrar för att få bort vacumet, men den sög sig fast ännu hårdare. Nu går jag och gruvar mig för nästa toabesök. Hoppas jag hittar något sätt att slippa smärtan, annars tror jag inte jag kan fortsätta.
Skrivet av    Nybörjare

Tack för det tipset

På jobbet kan jag ju inte stå och spola två-tre gånger, då skulle folk undra vad jag håller på med.
Skrivet av    Nybörjare

Eller

det kanske inte var så du skrev förresten :o) Jag ska prova att trycka ihop den nästa gång.
Skrivet av    Nybörjare

Tog ett tag

För mig tog det ett tag att hitta rätta tekniken, klart jag fick ut den men det gick inte så smidigt. Jag har en divacup. Men till slut gick det, jag får lirka upp långfingret hela vägen längst koppen och sen kläma åt med hjälp av tummen. Då försvinner allt vakum och den blir även smidigare att få ut. Nu går det fort men innan jag hittat tekniken tog det tid att få ut den. Så ett alternativ kan ju vara att bara ha den hemma tills du känner dig bekväm med att ta ut den. Man har ju lite mer tid att lirka hemma.
Skrivet av    Omnia

Artiklar från Familjeliv