Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Orkar inte

Skrivet av Trötter
söka fler jobb inom administration. Har skickat iväg minst 100 st ansökan, men inget jobb. Min ansökan och meritförteckning är det inget fel på, för att jag har fått positiv reaktion från några få företag. Kan det vara för att jag har småbarn? Eller kan det vara för att jag arbetet för afrikanska ambassader!? Kan det vara för att arbetsgivare tror att då måste jag vara afrikansk och ingen vågar kalla mig till intervju?
Svar
Har inga jättekonkreta tips...
men jag har bara den senaste veckan pratat med två personer som håller på med rekrytering på sina respektive företag. Båda två erkände motvilligt att de bla hade en egen hög för småbarnsföräldrar. Måste du säga något i ansökan om att du har barn. Kan inte det vänta till intervjun? Inte helt bra eller ok, men kanske kan du prova.
Skrivet av    Cicci
Ska absolut prova
ditt tips! Man kan ju tala om på intervjun varför det finns glapp i meritförteckningen. Har lärt mig att man ska skriva i sin ansökan om sin familj och många andra gör det också, eftersom det finns en HÖG för småbarnsföräldrar. Tack så mycket!
Skrivet av    Trötter
Kom på en sak
I meritförteckningen har jag redovisat vad jag gjort under 5-års tid: Föräldraledig! Har någon en lysande idé om vad jag skulle kunna skriva istället för föräldraledig? Lång semester? Långledig?
Skrivet av    Trötter
Kanske läge att kritiskt
granska HUR du utformat dina ansökningar! Inte kul men kanske nödvändigt. Skriver du ansökningar som ser i stort sett likadana ut vilket jobb du än söker? Det håller inte. Man måste utforma ansökan efter det aktuella jobbet. Och har du skrivit om varför du söker jobbet? Det tittar rekryterarna mycket på Har du lyckats beskriva dina tidigare meriter på ett bra sätt? Nu pratar jag om att verkligen tala om vad arbetsuppgifterna inneburit. Jag söker också jobb o vet att det är jättesvårt. Konkurrensen är ju så stor!
Skrivet av    Coockie C
Jag skriver inget alls
Mitt CV är inte uppspaltat så alls utan jag har sammanställt vilka arbetsuppgifter jag haft och redovisar mina kunskaper så och sedan har jag en sammanställning (utan årtal) på vilka företag jag varit anställd hos (de längre anställningarna = 4-5 st). Jag har både varit föräldraledig + arbetslös i snart 4 år så det är inget jag vill skylta med. Kommer jag så långt att någon frågar svarar jag naturligtvis.
Skrivet av    Erica
Tack snälla Erica,
för att du ger mig tips!
Skrivet av    Trötter
Jo, jag skriver
varför jag vill ha jobbet. Tack för dina tips också. Det är verkligen svårt att skriva något om själva företaget, annars passar mina ansökan (har 3 st olika) alla jobb jag har sökt hittills och ibland nämnt något som passar företaget. Att ha småbarn är tyvärr nackdel för många företag. Det har de också sagt på nyheterna, men jag har varit ärlig och berättat att jag har barn. Ajabaja, Trötter, inte göra detta mer. Jag ska ändra i min ansökan på det ena och det andra och se om jag äntligen blir kallad till intervjuer.
Skrivet av    Trötter