Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Solsken till er alla!

Skrivet av Tebe
Ibland är inte allt bara fel och jobbigt. Många av oss har det jobbigt i perioder och då kan vi få massor av stöd här. Men, jag vill bara skicka en solig hälsning från västkusten idag!

Daniel är förmodligen på väg att bli sjuk, han hade lite feber idag. Så, nu tar vi i ordentligt med insulinet tycker vi, men inte får vi ner värdena riktigt ännu för det. Fast, han har läst hela dagen, var inte ens ledsen över att missa fotbollen idag. Förra helgen vann laget guld i en fotbollscup, den lyckan sitter kvar ännu. Medaljen hänger på hedersplats inne på hans rum.

I fredags var han med och handlade mat. Han fick även köpa lördagsgodis, vilket innebär att vi inte behöver köpa godis på ett tag. Allt såg så gott ut och fast han får så lite så är han nöjd med det, speciellt när han fått välja det själv. Men, visst kändes det lite i modershjärtat när jag läste innehållsförteckningar (han är glutenintolerant) och han säger "Jag förstår hur du tänker, mamma, men du behöver inte läsa. Jag är nöjd med det vi redan har tagit." Självklart läste jag ändå och även den påsen fick följa med hem. :-)

Daniels lillebror har ont i magen, berättade han förra veckan. Det har han haft sen Daniel blev glutenintolerant, för ha är rädd att Daniel ska få fel mat. Med ett gråtande hjärta och några tillbakahållna tårar i ögonen berättar jag då att Daniel får ont i magen och kanske diarré om han äter gluten, men han dör inte. Vad tänker alla syskon på sjukdomarna? Hur rädda är de? Glöm inte bort att prata med dem också.

Men, idag har vi solsken både ute och inne! Inte ens ett normalt syskonbråk på hela dagen, bara solsken. Lördagsgodiset är säkert slut nu och snart är barnprogrammen också slut. Då är det dags för kvällsmat och en saga. Jag läser fortfarande för mina läskunniga killar, de gillar att lyssna på sagot.

Solen har gått ner nu, kvällsdaggen lägger sig på allt i naturen för att bilda vackra pärlor på löven imorgon. Stjärnorna tänds. En stjärna för varje barn vi har här, varsin stjärna som ger dem vackra drömmar i natt. Och imorgon när solen går upp till en ny dag så hoppas jag att den dagen blir lika solig i era liv som denna har varit i mitt!
Svar på tråden: Solsken till er alla!

Härligt skrivet!

Själv är min äldsta pojke (11år och han med diabetes) ute på stort äventyr! Första gången han får fara till badhuset med en kompis, men föräldrarna är med, jag måste erkänna att jag är dock lite nervös, men det är nog bra för han att få klara sig helt själv! Är tack och lov en av dom bättre kompisarna som brukar ta diabetesen på allvar o hjälpa till att hålla koll på bs.värden! Men som sagt, nervigt är det att ha släppt iväg han...
Skrivet av    Webbee

Starkt

Jag har ännu inte släppt iväg Daniel att bada med andra, men den dagen kommer. Jag förstår att du är nervös, hoppas det har gått bra. Det krävs styrka att släppa kontrollen en stund!
Skrivet av    Anonym

Gick jättebra!

Det gick jättebra och han var sååå nöjd när han kom hem!
Skrivet av    Webbee

Artiklar från Familjeliv