Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Detta hände i går....

Skrivet av C-star
Min flicka 7½ år satt vid sin skolbänk ca kl 13.30. Hon reste sig för att gå till fröken och fråga en sak. Fröken uppehöll sig hos en annan elev. På väg till fröken stötte hon i armbågen och fick en "enkelstöt".
Dottern upplevde det som att det började hoppa i armen , hoppet spred sig sedan i hela kroppen , sa hon. Då hon kom fram till fröken föll hon i hop vid frökens fötter. Fröken såg sedan hur det ryckte i min dotters ansikte. Vid "frånvaron" hade min dotter urinavgång.

I bilen in till akuten somnade dottern.Jättetrött.

Då vi kom in till läkaren på barnakuten(vi fick vänta i 5 timmar) och prover på ekg och sänka(i fingret, vilka visade sig vara bra i dag då vi gick igenom dem på ronden) skulle tas "svimmade" min dotter igen. Och hade än mer urinavgång(hon satt i mitt knä under provet så vi blev rejält blöta både dotter och jag...stackare hon var sååå ledsen för det sedan. Fast jag sa att det absolut inte gjorde ngt....)
Sköterskan som tog proverna upplevde "frånvaron" inte som en vanlig svimmning, sa hon....

Läkaren på jouren trodde inte att det var ett "vanligt" EP anfall hon haft på em, utan att det kommit i samband med smärtan av "enkelstöten"...

Efter undersökningen fick vi _äntligen strax innan kl 23 på kvällen, komma upp på BUA avdelningen.

Läkaren på avd som vi kom upp till trodde att det nog varit två EP anfall, men att det inte behövde betyda att hon har EP, utan att enkelstöten och "sänkan" utlöste det....

Vi kommer att få en remiss till lasarettet för ett hjärnaktivitetsprov(vad det nu hette)...

Ni som har erfarenhet här inne ....vad säger ni? Var det EP hon hade ... Kanske svårt då ni inte varit med...
Är lite orolig bara.
Fick med oss en stencolid hem...

Vi har inte EP i släkten vare sig på mammans eller pappans sida....

Tack på förhand för eventuella svar!!
Svar på tråden: Detta hände i går....

Det låter som

epilepsi tycker jag. Vi har det inte heller is läkten, jo en kusin till mig hade några enstaka anfall som barn. men det är ju inte precis jättenära, varken jag eller grabbens pappa har något sådant. Vad är en enkelstöt? Menar du att hon råkade slå in armen i något? Det som gör att jag tänker på epilepsi är att du skriver att hon kissade på sig och att hon var jättetrött efteråt. Min grabb har inga stora anfall men jag har sett andra som har. Många har ju bara 1-2 anfall i livet. Hoppas ni får all hjälp ni behöver.
Skrivet av    Eirene

Har just

just lärt mig på \"ordet är fritt\" att det visst heter \"änkestöt! Tur man har folk här som kan lära en nåt vettigt! :-) Ja, jag har \"touchat\" lite på sjukdomar och bla EP, i jobbet, då jag jobbar i luften. Och just det att man släpper urin hör ju till...... Jag är så ledsen för hennes skull, men hoppas som sagt att det bara var en dag som helt enkelt blev för mycket för hennes hjärna.... Tack för att du delade med dig av dina erfarenheter...
Skrivet av    C-star

Till C-star

låter som ep-anfall tycker jag, min dotter\"svimmade\"också så när hon fick sina första anfall men då trodde de att det var en feberkramp men sedan tyckte de att hon var för gammal för att få feberkramp(Fyra år då)och sedan gick det ett helt år och så startade det på ny kula och då gjorde dem ett EEG och så var det epilepsi.Men vi får ju hoppas för er del att det inte är det för det är inte kul.Vi har ingen i släkten heller med epilepsi och ingen läkare vet fortfarande efter alla utredningar varför hon har sin svåra epilepsi där inga mediciner hjälper mot kramperna.hon är nu 12 år.Lycka till och håller tummarna för er att allt går bra.
Skrivet av    Cina

Ja det var också

ett nytt ord för mig, \"änkestöt\" men vi brukar säga \"jag slog mig på elektriska knölen\" :o) Låter lite dumt det också. Ja då får vi hålla tummarna för att det var en endagshändelse som aldrig upprepas.
Skrivet av    Eirene

I norrland kallar vi den nerven för "kalvdön"

men jag känner igen ordet änkestöt också :)
Skrivet av    Mickan29

Artiklar från Familjeliv