Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Förlossningsfråga

Skrivet av Anna m Klara -03 & tvillingar bf 5/12
Undrar bara om man får välja förlossningsställning när man föder tvillingar. Hur har ni andra fått göra? Som det ser ut just nu är "ettan" med huvudet nedåt, så det verkar som om jag kan föda vaginalt (vilket jag helst vill). Måste man ligga i gynställning? Vill helst "halvsitta" med uppfälld sängrygg, så att säga :-). Ska på det tredje UL nästa vecka och på UL om förlossningssätt om några veckor.

Hej från Anna
Svar på tråden: Förlossningsfråga

Rygg eller sidan sa de till mig sist

Kanske av erfarenhet från förra gången, då navelsträngen tittade ut på min ena tvilling och orsakade ett katastrofsnitt... vad vet jag? Jag kan iofs förstå om de vill att man ligger någorlunda plant, då man på inget sätt kan garantera att inte navelsträngen trillar ut innan tv2 när tv1 väl är ute. Tv1 kan ju fra med sig den ut, menar jag.
Skrivet av    Eva-Ley

Så var det för mig

Dom ville ha koll på barnen hela förloppet. Jag fick därför ta utdrivningsskedet liggande med benen i benstöd (i gynläge). Dock halvsittande, inte helt på rygg. Sängens rygg var halvt uppfälld. En läkare, två barnmorskor och en undersköterska bevakade det hela. När ettan kom ut kollade dom snabbt tvåans läge via ul och konstaterade att han låg kvar med huvudet ner, styrde ner honom lite, och sedan kom han 11 minuter senare.
Skrivet av    Indra

Hej

Jag stod upp hela öppningsskedet, fick föda upprätt men jag ville till sängen precis innan huvudet tittade ut. Jag låg på sidan när ettan kom ut. Tvåan halvsatt jag, inga benstöd. Kändes som jag styrde och fixade allt själv.
Skrivet av    Charlotte

Tack!!

Vi får väl se hur det blir när det väl är dags, men det verkar ju hoppfullt att man inte verkar tvingas ligga i gynläge :-) !
Skrivet av    Anna m Klara -03 & tvillingar bf 5/12

Artiklar från Familjeliv