Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur gör ni med era pallkrageland nu på hösten?

Skrivet av Mooby
Första sommaren med pallkrageland o tja, nästan första sommaren med seriöst odlande öht så jag undrar, hur gör ni med era pallkrageland nu till hösten, jag har inget som övervintrar utan har bara haft sallad o grönsaker, fiberduk under o plastade kanter o fyllt med kogödsel o jord överst. Tar ni bort dom, låter dom stå som dom är, luckrar upp lite eller vad?
Svar på tråden: Hur gör ni med era pallkrageland nu på hösten?

Och när jag ändå är på G - perennrabatten

Har en hyfsat nyanlagd perennrabbat med bla lavendelhäck, riddarsporrar, ngn vit ros, kattmynta o lite annat smått o gott...ska man gödsla eller tillföra ngt annat nu på hösten(orkar inte slå upp i mina böcker) eller bara låta det vila? Kan tillägga att jag satt massa vårlökar runt om perennerna nyligen oxå.
Skrivet av    Mooby

Jag tar bort det gamla,

det som inte kan övervintra o sedan får dom stå som dom är till nästa sommar/vår. Vad gäller din nedanstående fråga, jag gödslar inte förrän till våren, tror inte det tillgodogör sig ngt nu på hösten. Men gödsla inte förrän jorden är så pass upptinad att du inte bränner rötterna genom att ge för mkt näring för tidigt. Stenmjöl i lökgroparna brukar ge bra tillväxt på lökväxterna.
Skrivet av    Ullet

Tack

Då låter jag mina oxå bara stå.
Skrivet av    Mooby

Artiklar från Familjeliv