Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Fick igenom 1,5 vb, men undrar; får man pausa?

Skrivet av Samiralva
Det känns väldigt märkligt...
Min försäkringskassa, och socialförsäkringsnämnd bedömde att vi hade rätt till 1,5 vb.

Jag hade skrivit upp en hel del saker som jag gjort de senaste åren med barnen, så det var ju ingen överdrift precis.

Ändå känns det som om jag lämnat ut dem, och tagit i i överkant. Jag mår dåligt av att ha tagit upp att 10-åringen spiller på sina kläder, så att de måste kastas efter bara några veckors användande.
Att lämna ut 12-åringens svårigheter med att fixa sin fotbolllsträning själv.

Jag önskade att jag hade sluppit söka vårdbidrag för mina lite äldre barn, de som borde klara sig själva.

Men med vårdbidraget så kan jag ge min familj en extra skjuts framåt. Eller snarare få en chans att hämta in hela familjen, och samla oss till en enhet.

Det känns som om vårdbidraget nu främst kommer att gå till att knyta ihop oss till ett varmt och vänligt familjenystan.

På ett sätt känns det rätt, men på ett annat sätt får jag dåligt samvete. Får man lov att pausa i barnens träning trots att man får vårdbidrag?
Hur har ni resonerat?
Svar på tråden: Fick igenom 1,5 vb, men undrar; får man pausa?

Jag skulle

ytan tvekan kunna pausa en del i tex träning för mitt barns skull om han/hon skulle behöva det. Ofta är det ju så att ibland orkar man mindre och behöver pausa för att sedan ta nya tag och fortsätta att träna. Så ett kortare uppehåll i tex träning skulle jag inte meddela fk , blir det däremot att man slutar med träningen helt så säger nog mitt samvete att jag borde ringa fk och ha ett snack. Eftersom ni har ett så stort vb så tror jag inte att en sådan liten grej som hjälp vid träning (fotboll) ska inverka något. Men man kan ju som sagt aldrig veta.
Skrivet av    *Lee*

Jo, du har nog så rätt...

Just att ibland orkar man mindre, och behöver pausa för att ta nya tag. Nu när jag tillåtit mig att släppa lite på det jag känner att jag \"borde göra\", så får jag energi och lust över till att ta tag i andra saker. Tack för stödet,
Skrivet av    Samiralva

Artiklar från Familjeliv