Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

En viktig fråga

Skrivet av Snart Förbannad
Ja har en fråga .. känner mig irriterad över en sak. TEX.... Igår .. min son på snart 2 år hälde ut sin dricka på golvet. Jag tog de som var kvar och sa till honom att - Aj aj XXX inte hälla på golvet, bara dricka ... Så här får man inte göra. Sen kommer pappa och hör vad ja säger till våran son, och ser att det finns lite dricka på golvet..och så tillrättavisar han OXÅ sonen. Det är där min irritation kommer in. För skäller jag så kommer han oxå å skäller. Så är det JÄMT. Vist ska man suporta varandra, och stödja varandra...men jag blir så sur på honom när han oxå skäller fast ja redan gjort de. OCH till råga på allt.. så blir HAN skit sur på mig om han och tex dottern i huset har en fajt. Då tycker han att jag ska säga till henne oxå å stödja honom. Jag fattar inte hur han tänker?! Hela världen ska juh inte gå emot barnet som gjort tokigt. Bara tillrättavisas. Så här är det jämt, å ja ruttnar snart. Men vaddå .. Om hans kompis hamnar i bråk på stan så ska alla i hans närvaro oxå börja fajtas?? Guuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuud!
Kom me rååååd. Eller ska de vara så ??
Svar på tråden: En viktig fråga

Ni måste prata med varandra

som föräldrar måste man vara överens i uppfostran kompromissa lite och inte skälla bägge två din konflikt med barnet är din och hans konflikt med barnet är hans. och sätt dig ned prata med honom och låt även honom få prata vad han tycker. Ni ska prata om detta när ni inte är arga över något barnet har gjort förståss :) utan ta det vid ett annat tillfälle Prata så här är något alla familjer behöver eller gör emellanåt. Man måste försöka bli mer samspelt så man respekterar varandra och inte kör över varandra. du kanske måste tala om för din make att han klarar konflikterna själv då kanske han blir mer självsäker och inte behöver känna att han vill ha ditt stöd när något händer utan han vet jag gör rätt och kan det här. att behöva hjälp i en konflikt kan vara ett tecken på osäkerhet hur man hanterar det duger jag klarar jag detta. inte alltid man visar sin osäkerhet rakt ut a och o prata med varandra och lyssna på varandra respektera varandra avsätt lite tid att bara prata om uppfostran skriv ned det du tänker på på ett papper så du inte glömmer ta upp det när stunden kommer :) och diskutera i lugn och ro utan arga känslor.
Skrivet av    Emma

Den som har

konflikten med barnet tar också ansvar för att lösa den. Jag tycker inte att den andra föräldern behöver lägga sig i. Däremot kan man ju hålla med varandra. \"Pappa! Mamma är dum! Hon skälller på mig för att jag ....\" osv. Då kan man ju säga att \"mamma har faktiskt rätt\".
Skrivet av    Minchi

Artiklar från Familjeliv