Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

När uppger man

Skrivet av Referens
referenser? I sin ansökan eller när man kommer till intervju? Räcker det med en referens?
Svar på tråden: När uppger man

I ansökan, brukar iaf jag göra

och jag tror det är brukligt! Jag har tre referenser, en låter lite men har du bara en bra så får det väl räcka så (de kan fråga efter fler när du är på intervju)!
Skrivet av    - Miko -

Det betyder att

arbetsgivaren kan ringa upp referenserna innan du väljs ut för en intervju?
Skrivet av    Referens

Dum idé...

Du skriver ut referenserna på ett separat papper och så, i din ansökan, skriver du att dina referenser uppges på begäran vid en intervju. På det viset kan de dels inte rekrytera dina referenser istället för dig (jo, det händer tydligen) samt du har möjlighet att prata med dina referenser i förväg för att förvarna dem om att de kan bli uppringda så att de kan förbereda sig. Det brukar uppskattas.
Skrivet av    Anna E med Viktor och Emma

Jag har tre referenser

som jag uppger vid förfrågan som brukar vara vid intervjun. En ex-chef som jag visserligen jobbade med för några år sedan men under många år och han har nu en hyfsat hög position. En ex-chef som jag jobbade med nyligen men inte under så lång tid. En ridskolechef, där jag jobbar idéellt där de kan få en hum om mig utanför arbetslivet. De jag plockar in nöjer jag mig med två referenser, man kan inte ringa runt hur mycket som helst men det finns de som bara har en eller ingen alls. Då är det ju itne så mycket att göra åt. En är bättre än ingen.
Skrivet av    Signe

Ja, men i mitt fall är det inget negativt i det!

Referenserna är bättre än meriterna eftersom jag \"nyss\" bytt bransch så på pappret har jag inte så stor erfarenhet (rättare sagt, den är kort men bra). För mig blir det då ett plus att de kan kolla mina referenser inom mitt nya yrke, annars blir jag aldrig kallad på intervju. Trodde det var brukligt, i kommunens ansökningshandlingar finns en plats för referenserna.
Skrivet av    - Miko -

De tre referenser jag har

är från i år och har okejat att jag använder dem. Jag är med på hur du menar, är det lite längre sen så burkar jag ringa och kolla att det är okej innan jag anger dem som referens.
Skrivet av    - Miko -

Artiklar från Familjeliv