Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Blev lite ledsen

Skrivet av Sanna
när min dotter sa till ungdomsledaren i kyrkan att hon kommer att får se sin pappa i himlen (alltså dottern) och hon svarade att i himlen känner vi inte igen någon, utan alla har fått en ny kropp och är nya människor. Min dotter som har sörjt och varit så ledsen blev ju ännu mer ledsen för det givetvis.
Om nu ungdomsledaren tror så, så behöver väl hon inte ta bort den lilla tröst min dotter har, genom att säga det. Eller vad tycker ni? Man kan ju inte kalla det själavård direkt...
Svar på tråden: Blev lite ledsen

konstigt

att ungdomsledaren sa så. När Jesus blev uppstånden så såg Han ju ut som Han gjorde tidigare, i sin egen kropp, har jag för mig. Vi vet ju inte exakt hur det kommer att bli i himlen, men jag tror definitivt att man kan säga att man möter sin pappa i himlen! Du kan ju berätta för henne, ta exemplet från Bibeln, att när Jesus återuppstod, då kände ju lärjungarna igen Honom, osv.
Skrivet av    ziru

jag har bestämt

ett träff med min pappa ( han dog när jag var 16) Vi både sjöng på församlingskören och hade ett gemensamt skämt att vi träffas alla i himmelen i Guldgatan 6! Jag kunde aldrig säga farväll för min pappa ,men vet bästämt att vi möts på Guldgatan 6 och jag har även skickat mitt lilla barn som jag förlorade på 13. grav-veckan till honom just för den adressen . Jag har inte besökt på min pappas grav skärskild flitigt ,men däremot himlen har blivit en väldigt konkret plats för mig. Min tröst är att jag kommer att möta honom och mitt barn där, hälsa din dotter\" \"men.. .vi ska ses igen.. .en dag i himmelen... men tills den stunden är här Gud låt mig tjäna dig!\" kramar
Skrivet av    Katah

Jag tror ju absolut..

..att jag kommer att känna igen mina nära och kära. Kanske är vi i en annan slags skepnad men jag tror att vi kommer att känna igen varandra ändå. När en vän till mej hade en nära-döden-upplevelse \"möttes\" hon av sin mamma som sa att hennes tid inte var ute än (men blev det inom ett år av en tumör i huvudet) så jag tror verkligen vi kommer att känna igen varandra.
Skrivet av    lizaliza

För min del

skulle det kännas lite konstigt att tro att jag inte kommer att känna igen mina släktingar och vänner i himlen. Lite av glädjen över att vara där skulle liksom försvinna då tror jag... Visst, man behöver säkert en ny kropp vid uppståndelsen, de flesta kroppar är ju gamla, sjuka eller svårt skadade att det inte fungarar (det är ju oftast därför man dör). Men jag tror nog att Gud är klok nog att ge männsikan en kropp som i allafall påminner om den hon hade på jorden. Nån sa en gång att man \"borde\" få den kropp man hade när man \"var som bäst\" - alltså när kroppen fungarade som bäst. Kanske typ 20-årsåldern eller så. Visst, då kan det kanske bli knepigt för _mig_ att känna igen tex min morrmor, men å andra sidan borde hon inte ha några större problem med att känna igen mig i så fall. Nej, jag tyckerdet var klumpigt sagt av din dotters ungdomsledare. Detta är ju en sak som vi inte VET nåt om - utan bara kan spekulera i. MIN tto är som jag skrev ovan att vi kommer få nya kroppar, men kommer att vara samma människor och efter lite \"detektivarbete\" fullt igenkänningsbara för varann. Jesus vänner hade ju lite problem att känna igen honom de första gångerna de såg honom efter uppståndelsen - men inte sedan.
Skrivet av    Siv m. D&S

Jag tror vi kommer att känna igen varandra

Klart vi kommer att göra det. Om jag var du skulle jag ta ett snack med den där ungdomsledaren. Lite respekt för din dotters tro skulle vara på sin plats...
Skrivet av    Passiflora

men hur kunde ungdomsledaren säga så???

jag tror absolut att man kommer känna igen våra nära och kära...ABSOLUT! Trösta din dotter du och hälsa från oss alla att Gud skulle aldrig göra så mot sina barn!
Skrivet av    Ingela

Vad dumt sagt!

Jag är själv präst och övertygad om att vi kommer att känna igen våra nära och kära. Jag hittar inget som skulle tyda på något annat. Det är teologiskt fel resonerat av ungdomsledaren för vi kommer inte att vara någon annan. Vi är skapade helt unika och det kommer inte att ändras. Jag tycker dessutom det var empatilöst sagt. En sådan människa borde ju inte arbeta med ungdomar. Ungdomar är i en känslig period och det är viktigt med lyhördhet och känslighet inför dem.
Skrivet av    AgnetaH , trean bf 8/11

vi ska känna igen

moses och dom gamla patriarkerna det står det i bibeln kommer inte ihåg vart, men hur ska vi kunna veta att det är dom när vi aldrig sett dom. Tala om för din dotter att Hennes pappa och hon kommer att känna igen varandra. Stackars barn hur kan man som ungdomsledare uttrycka sej så illa.
Skrivet av    virriga bettan

Klart att

man kommer att känna igen sina nära och kära... Ta den där ungdomsledaren till pastorn för lite redig undervisning! Så där okänsligt får man inte bete sig som ledare!
Skrivet av    Orpa

Extreme makeover?

...låter det som...Varför skulle Gud göra så? Klart att vi känner igen varann. Jag tror vi känner igen även dom vi aldrig har sett.
Skrivet av    Anthea

Jag lutar mig åt ett ord

och det är att där inte skall finnas sorg. Vi kan spekulera hur mycket som helst i hur vi kommer att se ut i himmelen, men det som går vidare som _er_ _oss_ , är ju själen. Det är själen som gör mig till den jag är. I himmelen - där Gud är - skall det inte finnas sorg och vi skall inte sakna nån ting. Det är ord som flödar över av tröst och hopp. Fruktansvärt felgrepp av ungdomsledaren. Mycket dålig genomtenkt resonemang av henne. Vi _vet_ inte mycket, men vissa glimtar har Gud gett oss.
Skrivet av    Marie-72

Min syn på himlen

Jag kan rekomendera din dotter att gå in på www.donpiperministries.com och läsa om vad Don Piper fick uppleva när han kom till himlen. Han fick komma tillbaka till jorden igen för att kunna ge oss en bild av hur det är där. När jag läste om honom i en tidning så kände jag att det var precis så jag önskade att himlen är. Han mötte vänner och kände igen dem, \"de såg exakt ut som när jag kände dem på jorden, men de var mer strålande och gladare äm de någonsin varit på jorden\" Även om man inte skulle tro på allt detta så kan man ju vara lite smidig när en sörjande tonåring utlämnar sig med sina funderingar på det sättet. Vi ses där om inte förr!!!
Skrivet av    Helena A

Tack alla för era svar!!

Funderar på att ta ett litet snack med ungdomsledaren. Ska prata med dottern en gång till också. Kram på er alla
Skrivet av    Sanna