Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Olika behandlingstid

Skrivet av Hanna
Blir lite förvirrad av de olika behandlingstider och metoder som används på olika sjukhus. Inte ens här i Stockholm behandlar man likadant på olika sjukhus. Vi tillhör Astrid Lindgren och min tjej har haft skena i sex veckor och ska nu ha Frejkabyxa i sex veckor till. På Danderyd har man visst skena i tolv veckor.
Det verkar som om andra sjukhus behandlar i sex veckor med skena och sedan är det bra, efter vad jag har läst här.
Jag undrar också hor viktigt det är att Frejkabyxan är på precis hela dygnet. Den är i läskigt plastmaterial och lilltjejens kläder blir alldeles fuktiga under. Det kan ju inte vara så skönt och jag oroar mig för blöjexem. Brukar lufta henne och låta henne sparka ett par gånger per dag, trots att lälaren sa att jag inte skulle ta av byxan mer än vid blöjbyte och bad. Hur gör ni?
Svar på tråden: Olika behandlingstid

Hej!

Har tre barn med lux. En behandlad på A-L och dom andra på DS. Ettan skena 6 v och sedan Frejka i 6 v, precis som ni. Jag tyckte att frejkan var så otroligt smidig jämfört med skenan så det uppvägde \"plastkänslan\"! Jag kan inte minnas att vi hade problem med att det blev fuktigt. Prova annars att pudra, det absorberar ju fukt, kanske tunnare täcke. Men jag skulle definitivt behålla byxan på hela natten. 6 veckor är ju ingenting, ni är ju halvvägs i mål! Mina tre barn är alla ok nu! Lycka till.
Skrivet av    cecilia

Artiklar från Familjeliv