Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Jaha *suck*

Skrivet av Mini
Så har då makens ex introducerat en ny man för barnen. Vi visste inte ens att hon träffat nån... Fick veta det av hans yngsta på telefon som glatt berättade om "mammas nya kille". Vi var så noga med att berätta för både mitt och makens ex _innan_ vi presenterade varandra för barnen, för att ge dem en chans att dels förbereda sig själva på barnens pladder :), dels kunna stötta barnen i eventuella funderingar.

Nu fick vi som sagt veta detta av en slump. Annars hade barnen kommit hit och vi hade inte vetat någonting. Trist att hon inte inser att det kan vara viktigt för barnen att vi känner till så stora förändringar hos henne...
Svar på tråden: Jaha *suck*

så var det förr oss oxå..

Vi visade hänsyn och tom frågade mamman om hon ville träffa mig men hon avböjde. Mammans kille berättade barnen om.. mamman nämnde dock att dom skulle flytta ihop.. Men man kan inte begära något sådant av andra personer tyärr man får hoppas dom gör vad som är bäst för barnen.. även om vi visade bion hänsyn så gick det lite väl snabbt för oss ... jag menar träffades, blev ihop, flyttade ihop och blev gravid på mindre än 2 månader.. Bion presenterade inte en kille för sina barn det närmsta halvåret efter flytten iaf.. kram
Skrivet av    Jossan och Onis

jo fast...

...det är ju faktiskt upp till var och en hur man gör med den introduktionen tycker jag. Jag delar annars din åsikt, jag kör också med öppna kort MEN man kan nog inte lägga sig i just den biten. Hon kanske inte vill dela just detta med er, just nu.
Skrivet av    ~Trixie~

Fast

det är ju det som är hela grejen. Hon kan inte välja att _inte_ dela det med oss. Vi lever ju med samma barn. Och tro mig, det finns få saker här i världen som intresserar mig så lite som hennes liv, men vi måste kunna hantera barnens kommentarer och funderingar när de kommer till oss. För mig är det dels en fråga om hänsyn. Visst, det har hon aldrig visat förut och lär inte börja nu. Men dels - och främst - handlar det om att veta vad barnen är med om! Det är en stor omställning att träffa mammas nya kille! Att inte vilja \"dela\" det med oss hör inte hit. Om hon hade den minsta lilla förmåga att se till sina barn skulle hon vara mån om att vi kan bemöta dem på ett vettigt sätt när de kommer till oss med sina tankar. För mig var det oerhört viktigt att mitt ex visste att barnen skulle träffa min nye man. Jag ville inte att han skulle behöva höra det från dem, det handlar om respekt för mitt ex. Men framför allt ville jag att han skulle förstå om barnen reagerade på något sätt. Verkade oroliga, ledsna eller på annat sätt signalerade att något var fel. Barn är så ohygggligt lojala, och de skulle säkerligen ha kunnat dölja för mig om de hade tyckt att det var jobbigt med \"mammas nya kille\". Men men, vi har aldrig haft en enda gemensam åsikt om hur barn bör behandlas, eller vilken respekt man ska visa dem. Kan tillägga att hon för en månad sedan hade en annan kille, så denne nya man är verkligen NY, även för henne...
Skrivet av    Mini

vad är det som skulle vara svårt att hantera?

När barnen berättar om mammans nya kille är det väl bara att med ett leende säga \"jaha, har hon en ny kille? hur verkar han då, är han snäll?\" -eller nåt åt det hållet... Förstår inte riktigt varför du tycker att hon borde informerat er först. En glad nyhet är väl en glad nyhet oavsett om det är barnen eller exet som berättar om det för er? Om man är den förste som träffar en ny partner efter skilsmässan tycker jag det kan vara bra att berätta själv för exet först -om det skulle vara så att nyheten riskerar orsaka hjärtesorg hos exet. Men denna mamma visste ju att hennes ex lever lycklig med en ny partner så någon sådan försiktighet behövde hon ju inte tänka på. På vilket sätt är detta en känslig fråga för er?
Skrivet av    sisla

Vad säger din man?

Det känns som om detta först och främst är deras angelägenhet, alltså hur dom hanterar en sån här situation. Jag vidhåller dock att man inte kan kräva att ha sån insyn i den andres liv när man väl har skiljt sig. Om männen/kvinnorna kommer och går är inte er ensak så att säga, även om man naturligtvis kan tänka och tycka ett och annat.
Skrivet av    ~Trixie~

Jag håller med

Om mitt ex bytte tjej en gång i kvarten och lät vår dotter träffa tjejerna varenda gång så skulle jag nog reagera, men om det handlar om att träffa en annan kvinna så kan jag inte se att jag har nåt med det att göra. Givetvis uppskattar jag att få infon (både han och jag har berättat EFTER att barnen träffat personen för övrigt, likaså gjorde min sambo när vi träffades) men det har inte varit ett problem för nån av oss.
Skrivet av    Mustardseed

Jaha..?

Nu kanske jag är konstig och extrem, men jag anser inte att man har rapporteringsplikt till sitt ex angående sitt eget privatliv. Om det är något som rör barnen specifikt, ja, men mig själv..? Nej, det tog slut när förhållandet tog slut (och långt dessförinnan)... Ärligt talat skulle jag bli väldigt förvånad om jag fick veta innan barnen att deras pappa mött en ny, och jag tror att barnen skulle bli stötta om de inte var först i raden att få veta.
Skrivet av    Eva-Ley

OCh problemet är?

jag kan nog inte heller förstå varför det skulle vara ett problem. Hade det varit en ny i kvartalet som någon redan skrivit, så hade jag nog reagerat men inte annars. Jag tror nog att vi vuxna drar större växlar av nya partners än vad banen gör för det mesta MEN sen börjar bekymren.
Skrivet av    marib

Tycker nog att du...

överreagerar lite på något som inte är självklart för alla. Om barnen dessutom är glada för mammans skulle så förstår jag egentligen inte alls vart problemet ligger?
Skrivet av    Basilika