Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ut ur garderoben...

Skrivet av Myrlejon
Jag måste erkänna att jag tyckt det var jobbigt att vara äldre förälder. Omständigheterna har gjort att jag inte fick min dotter förränn vid 38 års ålder. Jag var glad när jag blev gravid igen och skulle hinna få två barn innan 40. Men det blev MF istället. Men det fick mig att bli mer ödmjuk i alla fall. Vad spelar det för roll, jag är den jag är. Betydligt mognare och mer erfaren idag än när jag började fundera på barn. Ibland kanske tröttare (men vilken småbarnsmamma är inte det) än förr. Också mer tacksam för det barn jag har. Nu är jag gravid igen och vågar stå för min ålder. Vet inte riktigt vad jag vill med detta inlägg mer än att jag är glad att förhopppningsvis få bli mamma till en till och en ännu äldre förälder!
Svar på tråden: Ut ur garderoben...

Man..

...blir aldrig äldre ään man gör sig.. heter det ju så fint *S*.. Och det kannog stämma.. Jag har nyss fyllt 39 år och började tidigt min karriär som mamma (17, 14 och 1 åring). Som äldre mamma så är jag lugnare och njuter av ledigheten. Donar inte som förr och bryr mig inte lika mkt om det är tipp topp hemma. Jag gör det jag känner för och tar dagen som den kommer, och det är såååååå skönt för det har jag aldrig gjort förr. Vi vill jättegärna ha ett barn till men har väldigt lätt för att få missfall, vilket frestar på. MEn ger inte upp ännu men erkänner en viss stress då åren går så snabbt. Njut av din graviditet och av livet, det går ju aldrig i repris...
Skrivet av    Flerbarn?

Grattis!!

Härligt att höra att du är gravid igen. Och jag är säker på att du kommer att bli den allra bästa mamman just på grund av att du har hunnit bli 40 år. Vad mycket livserfarehet du har samlar på dig, förmåga att prioritera rätt saker, att ha tålamod, att ha hittat sig själv och att till och med trivas med den man är. Det kommer att bli kanoners:) Jag väntar ju mitt andra och kommer att få henne strax innan jag fyllt 38, men jag hoppas verkligen att vi kommer att kunna få ytterligare ett barn och pga omständigheter så behöver jag vänta minst 2 år efter förlossningen innan jag blir gravid igen och jag kommer således att vara 40-41 om vi lyckas bli gravida igen. Så jag hoppas verkligen att jag blir en cool mamma med ålder på 40 nånting. Ta hand om dig och klappa om lillsillen:)
Skrivet av    Suddagumman

Lycka till

med din graviditet! Själv är jag 40 och går här 10 dagar över tiden. Jag ser framemot det! Jag är mest lycklig att jag lyckades bli gravid, trots åldern :) Nä, jag tror på att ens självkänsla har stor betydelse, inte ålder.
Skrivet av    Mia m Jesper

Lycka till själv!!!

Hoppas du inte behöver vänta längre, det är jobbigt. Förstår din känsla av att man vill något mer i livet än att ta hand om sig själv. Jag tycker det är härligt, om än jobbigt ibland. Saknar aldrig att vara ute etc, det hade jag hunnit med så det räckte. Njuter av att vara familj, även om vi ibland tar \"ledigt\" var och en för sig fö ratt träffa vänner etc. Du låter oss väl veta hur det går?
Skrivet av    Myrlejon

Tack!

Minns att du skrev tröstande efter mitt MF. Varför kommer du att behöva vänta med att få ev ytterligare syskon? Just nu känns det som jag aldrig kommer att orka igenom den här oron en gång till, men man skall aldrig säga säkert.
Skrivet av    Myrlejon

Tack!

Förstår din stress som ju även jag känt på. Hoppas du blir gravid igen, det lkåter som du njuter av att vara mamma.
Skrivet av    Myrlejon

Jag måste lyssna på kroppen...

Eftersom jag har svår foglossning så är det inte lämpligt att bli gravid snabbt igen. Innan Gustav så hade jag tänkt mig två snabba, men det är inte alltid som det blir som man önskar. Men nu har jag ju min lilla prinsessa i magen och allt känns ändå underbart. Och att få ynnesten att få föda två barn är ju fantastiskt bara det men jag hoppas att jag kommer att få möjlighet till en tredje också. Och så här i efterhand så känns det bra att Gustav har haft möjligheten att få sina småbarnsbehov tillgodosedda. Han kommer att vara 3 år och 8 månader när lillasyster föds och det känns som om han är mogen för syskon nu. Så för allas skull så känns det bra att vi väntade lite. Min sambo och jag är också mogna för det andra barnet nu, vi längtar verkligen. Allt gott!!
Skrivet av    Suddagumman

Artiklar från Familjeliv